A bankok közül elsőként életmentő defibrillátorokat telepít fiókjaiba a CIB Bank

2008. június 24.

Automata életmentő defibrillátort (AED) telepített a CIB Bank debreceni központi fiókjába - elsőként a magyarországi pénzintézetek közül. További gépek átadása és beüzemelése folyik, június végéig három vidéki fiókban - Pécsett, Szegeden és Szombathelyen -, július elején pedig a CIB Csoport hat fővárosi központi épületében. 

A CIB Csoport társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiájának fontos eleme az ügyfelek és a munkatársak iránti felelősség, ami azt is jelenti, hogy a kötelezettségek meghatározása mellett teszünk is annak érdekében, hogy megfeleljünk az érintettek által támasztott igényeknek és elvárásoknak. Ennek szellemében született döntés arról, hogy bankunk tíz – az ügyfélforgalmat és a dolgozói létszámot tekintve – legnagyobb egységébe életmentő készüléket telepít. A készülék használatára, valamint az újraélesztés folyamatára szakképzett oktatók segítségével fióki munkatársak képzésére került sor, akik életmentői oklevelet is kapnak. 

Magyarországon évente huszonhatezer, naponta hetven ember hal meg hirtelen szívhalál következtében. Hazánkban a hirtelen szívhalál túlélési valószínűsége csupán 2-3 százalék, amelynek oka, hogy hazánkban nem terjedt el széles körben az a szemlélet, amely ösztönzi a nem szakemberek által végzett újraélesztést, a civil lakosság elsősegélynyújtási oktatását, valamint az életmentéshez sok esetben elengedhetetlen az AED életmentő defibrillátorok alkalmazása. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hirtelen szívhalál megelőzése érdekében a nagy forgalmú helyekre – így például  bankfiókokba is – érdemes életmentő defibrillátort telepíteni.