A CIB Bank anyabankja, az Intesa Sanpaolo állásfoglalása

2008.10.31.

Milano, 2008. október 30. – Az Intesa Sanpaolo – amely 1979 óta van jelen Magyarországon, és mára az ország második legnagyobb bankjának, a CIB Banknak kizárólagos tulajdonosa – megelégedéssel fogadta a magyar hatóságok által tett intézkedéseket, valamint a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által nyújtott, kézzelfogható támogatást. A Csoport stratégiai érdekeltséggel bír az országban és természetesen üdvözölte a közelmúltban a nemzetközi üzleti világ Magyarország iránti bizalmának helyreállítása érdekében tett lépéseket.

Összhangban a Csoport irányelveivel, továbbá tekintettel a leányvállalatunk által a magyar piacon betöltött fontos szerepére, a CIB a jövőben is magas színvonalú szolgáltatásokkal és termékkel áll ügyfelei rendelkezésére, így járulva hozzá az ország fenntartható fejlődéséhez.

Az Intesa Sanpaolo szilárd likviditással párosuló eszközminősége kulcsfontosságúnak bizonyult a jelenlegi pénzügyi környezetben; ez a kivételezett helyzet lehetővé teszi a Csoport számára, hogy megfelelően támogathassa stratégiai befektetéseit, melyek között a CIB foglalja el az egyik legfontosabb helyet.