A CIB Csoport 2007. első negyedéves teljesítménye

Ötödével gyarapodó mérlegfőösszeg

2007. május 31.

A CIB Bank 2007. első negyedévének végére konszolidált mérlegfőösszegét 19 százalékkal, működési eredményét 21 százalékkal növelte az elmúlt év hasonló időszakához képest.

A negyedév végére – a konszolidált, nem auditált IFRS-adatok alapján – a CIB Bank mérlegfőösszege 1 856 milliárd forintra, a működési eredménye pedig 12,9 milliárd forintra emelkedett. A CIB teljes hitelállománya – ide értve a lízing leányvállalatnak nyújtott hiteleket is – 11 százalékkal, 1421 milliárd forintra nőtt a vizsgált időszakban, a kibocsátott értékpapírok állományát is magában foglaló betétállomány pedig 32 százalékkal, 1094 milliárd forintra gyarapodott.

A Vállalati üzletág az év első negyedében is kiválóan teljesített: a projekthitelek állományát 26 százalékkal, a kkv-hitelekét pedig 22 százalékkal növelte. Ugyanezen időszakban a vállalati ügyfelektől származó betétállomány 31 százalékkal növekedett.

A CIB Lízing Csoport tőkekihelyezései az elmúlt év hasonló időszakában regisztrálthoz képest 27 százalékkal, 42 milliárd forinttal nőttek. A legnagyobb dinamikát az ingatlanfinanszírozás mutatta, a kihelyezés-állomány a tavaly március véginek több mint a háromszorosával, 8 milliárd forinttal emelkedett.
 
A Lakossági üzletág 2007. első negyedévében is lendületesen fejlődött. A lakossági hitelek állománya 39 százalékkal, ezen belül a lakáscélú kölcsönök állománya 41 százalékkal, az egyéb hiteleké pedig 30 százalékkal bővült.

A vizsgált időszakban több mint 90 ezer új ügyfél választotta a CIB Csoport valamely tagját, így az ügyfelek száma a negyedév végén meghaladta az 580 ezret. A CIB Internet Bankot csaknem 50 százalékkal többen, mintegy 130 ezren használták. A bankcsoport már nagyon közel áll ahhoz, hogy minden negyedik ügyfele egyben a CIB Internet Bankon keresztül is intézze a pénzügyeit.

A CIB Befektetési Alapkezelő alapjaiban 66 százalékkal több forrást helyeztek el a befektetők, mint egy évvel korábban, a társaság portfóliókezelésében lévő vagyon pedig 13 százalékkal növekedett. A cég által kezelt összes vagyon 2007. március 31-én az egy évvel korábbinál 41 százalékkal nagyobb volt, s 227 milliárd forintot tett ki.

A CIB Csoport első negyedéves eredményéhez nagyban hozzájárult a rendkívül szigorú költséggazdálkodás, hiszen a működési költségek a szóban forgó időszakban mindössze 10 százalékkal növekedtek.

Vissza a sajtóközleményekhez