A természetes személyek adósságrendezéséről szóló törvénnyel (úgynevezett Magáncsőddel) kapcsolatos legfontosabb információk

ÖSSZEFOGLALÓ A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK ADÓSSÁGRENDEZÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁSRÓL >>


A természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény 1. § (1) bekezdése szerint "A bíróságon kívüli és a bírósági adósságrendezési eljárás (a továbbiakban együtt: adósságrendezési eljárás) célja, hogy a fizetési nehézségekkel küzdő természetes személyek adóssága az ehhez szükséges vagyon és jövedelem felhasználásával, szabályozott keretek között rendezésre kerüljön és fizetőképességük helyreálljon." A törvényről, annak részleteiről valamint az általános tudnivalókról az alábbiakban olvashat bővebben.


Bíróságon kívüli adósságrendezési eljárás általános tudnivalói

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a Családi Csődvédelmi Szolgálat honlapját, ahol a bíróságon kívüli adósságrendezési eljárás (Magáncsőd) általános tudnivalóiról tájékozódhat az alábbi linkre kattintva, valamint egy kalkulátor segítségével megtudhatja, hogy Ön részese lehet-e a Magáncsőd eljárásnak.


A Családi Csődvédelmi Szolgálat honlapja


Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy az adósságrendezési eljárást az előírt formanyomtatványok és jognyilatkozatok kitöltésével kezdeményezhetik, mely nyomtatványokat a Családi Csődvédelmi Szolgálat honlapján érhetik el. A kérelmeket személyesen bármelyik bankfiókunkban benyújthatják, vagy postai úton a 1537 Budapest; Pf. 434.  postafiók számra beküldhetik. 


Nyomtatványok


Fiókjaink listájáért kattintsanak az alábbi linkre, ahol megtalálják a bankfiókok postacímére és nyitva tartására vonatkozó információkat is.


Fiókkereső

Az esetleges hosszabb várakozási idő elkerülése érdekében javasoljuk előzetes időpontfoglalási szolgáltatásunkat, amelyet az alábbi linkre kattintva érhet el.


Fióki időpontfoglalás

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét arra, hogy az adósnak a csődvédelemre vonatkozó igényét a főhitelezőnél írásban kell kezdeményeznie. Abban az esetben, ha adóstársa is van, vele közösen. (Az adóstársak egymásnak meghatalmazást adhatnak az eljárással kapcsolatos ügyintézésre, jognyilatkozatok megtételére.)