A CIB Bank felismerte, hogy az uniós projektek támogatására létrehozott standardizált hitelkonstrukciók nem elegendőek a pályázó ügyfelei számára. Ennek érdekében egy külön egységet hozott létre, „EU-szolgáltatások” néven, hogy a finanszírozási segítségnyújtás mellett komplex tanácsadást nyújtson ügyfelei számára, elősegítve ezzel, hogy a hazai finanszírozású és a közvetlenül Brüsszelben az Európai Bizottságok által kezelt közösségi programok esetében egyaránt sikeres EU-konform projektek valósuljanak meg.

A CIB Bank EU szolgáltatás területének szakemberei a finanszírozási segítségnyújtás mellett komplex szolgáltatáscsomaggal várják az ügyfeleket, kiegészítve ezzel a projektekhez és pályázatokhoz korábban kínált lehetőségeket és támogatást.

Mivel tud a versenytársainál többet nyújtani a CIB Bank a pályázóknak?

Az ügyfelek jelentős részének a pénzügyi szolgáltatások (pályázati források előfinanszírozása, társfinanszírozása és bankgarancia) mellett a beruházás teljes időszakában – a projektgenerálástól a projekt lezárásáig –tanácsokra is szüksége van. A jó pályázat titka ugyanis abban rejlik, hogy a projekt jó stratégiával rendelkezzen – amely integrálható valamelyik programba –, megfeleljen a pályázati céloknak és a feltételrendszernek, és nem elhanyagolható az sem, hogy annak költségeit a pályázó viselni tudja. Mindezek elősegítésére a banki finanszírozás és stratégiai tanácsadás mellett, a CIB Bank a legjobb pályázatíró és intézményi tanácsadó cégekkel dolgozik együtt.

A CIB Bank – a magyarországi kereskedelmi bankok közül egyedüliként – képviseleti irodát működtet Brüsszelben, amely biztosítja a gyors információáramlást Budapest és az EU központja között. Az Európai Unióban is sokat jelent a személyes kapcsolatrendszer, számos esetben ugyanis nem elegendő az objektív követelményeknek való megfelelés.