Új vámfizetési megbízás szolgáltatás

 

Tudta, hogy vámfizetéseit a hét minden napján 24 órában intézheti a Business Terminálon keresztül? A szolgáltatás elérhető Business Terminálon a "Vámfizetési megbízás" menüpontban.


A szolgáltatás működése

A Business Terminal Vámfizetési megbízás menüpontban, a vámfizetési számla terhére beadott fizetésekről, egy speciális üzenetküldő rendszeren (EBÜK) keresztül közvetlenül tájékoztatjuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV). Így az átutalt vámösszegről a NAV maximum 1 órán belül automatikusan értesül. A NAV felé történő sikeres adat továbbításról elektronikus igazolást küldünk vissza a Business Terminálba. Az elektronikus értesítést követően az áru a NAV telephelyén azonnal kiadhatóvá válik.

 

Miért érdemes a szolgáltatást igénybe venni?

  • Egyszerűsíti és felgyorsítja a vámfizetést és a levámolt áruk kiadását.
  • Bankunk a szolgáltatást banki üzemidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon is biztosítja, mely kiemelkedő a piacon. A visszavonhatatlan átutalási megbízás indításával, a NAV elektronikus értesítése folyamatosan, éjjel-nappal működik.


A szolgáltatás feltételei

  • Magyar nyelvű Business Terminál szolgáltatás a Vámfizetési megbízás szolgáltatás eléréséhez.
  • Vámfizetési megállapodás aláírása, ami együtt jár egy korlátozott rendeltetésű számla (vámfizetési számla) megnyitásával, amely számláról a vámfizetések indíthatók.
  • A megbízás indításakor a terhelendő számlán rendelkezésre kell állnia a vámátutalás és a kapcsolódó banki díjtételek fedezetének.
  • Jövőbeni időpontra (értéknapos megbízásként) nem indítható vámfizetési megbízás.


Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, vagy további részletekről szeretne tájékozódni, kérjük, forduljon bizalommal banki kapcsolattartójához.