Kedves Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2019. április 30-tól változik a CIB Internet Bank elérése.

A megszokott webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által fejlesztett Java 8 technológiára épül, melynek támogatását 2019. április 30-án az Oracle megszünteti, így azok az ügyfeleink, akik frissítenek a Java 11 technológiára, ezt követően nem fogják elérni a CIB Internet Bankot a CIB Bank honlapján keresztül.

Ön jelenleg olyan Java verziót használ, amellyel 2019. április 30. után nem tudja majd böngészőből használni a CIB Internet Bankot.

 • Ennek megoldására elérhetővé tettünk egy, az Ügyfeleink saját gépére telepíthető alkalmazást.
 • A számítógépre telepített CIB Internet Bank asztali alkalmazással továbbra is az eddig megszokott funkciók maradnak elérhetők függetlenül attól, hogy a gépen milyen verziójú Java fut.
 • A telepítést csak egyszer kell elvégezni, és azt követően a CIB Internet Bank az ikonjára történő kattintással egyszerűen indítható. A fájl azt a célt szolgálja, hogy böngészőprogramon kívülről be tudjon lépni a CIB Internet Bankba.

Kérjük, kattintson az Ön által használt operációs rendszernek megfelelő LETÖLTÉS gombra, és kövesse az alábbi lépéseket a CIB Internet Bank asztali alkalmazás használatához!


WINDOWS
TELEPÍTŐ
MAC
TELEPÍTŐ* (Mac OS X eszközök)
LINUX
TELEPÍTŐ

LETÖLTÉS

LETÖLTÉS

LETÖLTÉS


* Amennyiben Apple eszközt használ, a letöltés után a fájlt a Letöltések mappából mindenképpen helyezze át egy másik mappába, ahol van szerkesztési joga.

Fontos: Ön most a telepítőfájlt tölti le a számítógépére, melynek elindításával telepítheti a CIB Internet Bank asztali alkalmazást számítógépére!

Tipp: Mentse le a telepített fájlt az Asztalra, így onnan indítva azonnal elérheti a CIB Internet Bankot!

Első alkalommal az internetkapcsolat sebességétől függően néhány percet igénybe vesz a program letöltése (részleteiben lásd a honlapon a Gyakran Ismételt Kérdéseknél). Ezt követően viszont már gyorsan intézheti bankügyeit az internetbankban.


Telepítési útmutató


1. Lépés

Kattintson a fent található Letöltés gombra, majd miután a fájl letöltődött számítógépére, indítsa azt el.
2. Lépés

A telepítő elindításával megjelenik az első ablak, amely a telepítő nyelvének a kiválasztása. Két nyelv választható: angol vagy magyar. Fontos, hogy ez csak a telepítő nyelve, a CIB Internet Bankban ugyanúgy választható lesz, hogy magyarul vagy angolul szeretné használni a programot.A kiválasztott nyelvet az OK gombbal fogadhatja el, mely után a telepítő a következő lépésre ugrik, ami a telepítőnek az üdvözlő ablaka.


3. LépésA tovább gombra kattintva a Telepítési összetevők választása következik.


4. LépésVálassza ki a CIB Internet Bankot, mint telepítendő összetevőt, és kattintson a Tovább gombra.


5. Lépés
 • Továbblépés után kiválaszthatja, hogy mely meghajtóra és melyik mappába szeretné telepíteni a CIB Internet Bankot.
 • A telepítő automatikusan felajánl egy mappát a C: meghajtón, de a Tallózás gombra való kattintással másik meghajtót és akár új mappát is választhat.
 • Kérjük, figyeljen a program helyigényére, melyet a bal alsó sarokban láthat, és még a telepítés előtt győződjön meg róla, hogy a választott célmeghajtón rendelkezik elég hellyel az alkalmazás telepítéséhez.


6. Lépés
 • A program alapvetően egy parancsikont fog elhelyezni a Windows asztalán. Az erre való dupla kattintással lesz indítható a CIB Internet Bank később. A fenti képernyőn dönthet arról, hogy a Start menü melyik mappájába szeretné telepíteni a CIB Internet Bank programot.
 • Ezen felül dönthet arról is, hogy a program ikonnal az asztalról ne legyen indítható. Ehhez a Nincs parancsikon elhelyezés opciót kell kipipálni. Ebben az esetben a CIB Internet Bank kizárólag a Start menüből való indítással lesz elérhető a megfelelő mappából.
 • A Telepítés gombra való kattintással elindul a telepítés.
 • A telepítés befejezésével a Tovább gombra kell kattintani. Amíg a telepítés nem fejeződik be, addig a Tovább gomb nem aktív.


7. LépésKattintson a Tovább gombra.


8. Lépés

A telepítés befejezésével a következő lehetőségek közül dönthet. (A megfelelő választás mellett a négyzetet kell kipipálni, és a Befejezés gombra kattintani. A választás nem kötelező, amennyiben nem választ semmit, úgy a Befejezés gombra kattintással a Telepítő bezár.)

 • CIB Internet Bank azonnali indítása
 • ReadMe fájl megnyitása (ekkor az aktuálisan hatályos Felhasználói Kézikönyv jelenik meg)


9. Lépés
A CIB Internet Bank Asztali alkalmazás a Windows asztalról az ikonjára való kattintással indítható.

CIB Internet Bank asztali alkalmazás eltávolítása


Amennyiben szeretné eltávolítani számítógépéről a CIB Internet Bank asztali alkalmazást, úgy a következő lépéseket kell megtennie:

1. Keresse meg számítógépén (vagy a Start menüben) a CIB Internet Bank mappáját !
2. Keresse meg a mappában az Uninstall.exe fájlt!
3. Indítsa el a programot!


1. Lépés

A program megnyitásakor a következő képernyő jelenik meg. Az eltávolítás helye nem megváltoztatható, a program automatikusan felismeri, hogy a CIB Internet Bank asztali alkalmazást a számítógép mely részéről kell törölni. Az Eltávolítás gombra kattintással a rendszer eltávolítja a CIB Internet Bank asztali alkalmazást a számítógépről.
2. Lépés

A Befejezés gombra kattintással a Telepítő bezár, mivel a programot sikeresen eltávolította a számítógépről.