Díjnet elektronikus számlakezelés a CIB Internet Bankban

A Díjnet elektronikus számlakezelés szolgáltatás keretében díjmentes, gyors és kényelmes számlakezelésére van lehetőség a Díjnet Zrt. rendszeréhez csatlakozott közüzemi szolgáltatók által kibocsátott számlák vonatkozásában. A szolgáltatás minden ügyfélkörnek elérhető a CIB Internet Bankban.

A Díjnet Zrt. partnerei közé jelenleg az alábbi számlakibocsátók tartoznak:

 • Díjbeszedő Holding Zrt.
  • Fővárosi Gázművek Zrt.
  • Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
  • Fővárosi Vízművek Zrt.
  • Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
  • Fővárosi Kéményseprőipari Kft. 
 • Fővárosi Gázművek Zrt. 
 • UPC Magyarország Kft.
 • Szegedi Vízmű Zrt.
 • ÉRV Zrt.
 • MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.
 • Union Biztosító Zrt.


Regisztráció

A szolgáltatás igénybevételének feltétele a Díjnet (www.dijnet.hu) oldalán történt fizetőeszköz regisztráció. Nincs más teendője, mint a Díjnet fizetőeszköz regisztráció során kapott azonosítót beírni a CIB Internet Bankban, az „Átutalás / Díjnet / Díjnet Regisztráció” menüpontban.

Az internetbank regisztrációhoz a Díjnetbe történt bejelentkezést követően, a ’Fizetőeszköz regisztráció’ menüpont ’Számlafizetés Internetbankban’ lapján a CIB Bank logójára kell kattintani. A felnyíló ablakban rövid tájékoztató olvasható az internetbank regisztrációról. A ’Regisztráció kezdeményezése’ gomb megnyomásakor a Díjnet numerikus azonosítót generál. Ezt követően be kell lépni a CIB Internet Bank „Átutalás / Díjnet / Díjnet regisztráció” menüpontba, ahol meg kell adni a Díjnet által generált numerikus azonosítót.

Sikeres internetbank regisztráció esetén a Díjnet oldalán nincs egyéb teendő, mint a fizetendő számla kiválasztását követően a ’Fizetés’ lapon az ’Internetbankban fizetem’ gombra kattintás. A folyamat lépéseinek végrehajtását követően a fizetni kívánt számla/számlák megjelennek a CIB Internet Bank „Átutalás / Díjnet / Díjnet számlák” menüpontban, ahonnan a tényleges fizetés kezdeményezhető.

Ügyfeleinknek lehetőségük van arra, hogy az egyes számlakibocsátók esetében az internetbanki fizetést alapértelmezett fizetési módként beállítsák. A beállítást a Díjnet rendszerben a "Számlakibocsátói regisztráció" menüpont "Korábbi regisztrációk" lapján, az egyes számlakibocsátói regisztrációk kiválasztásával (kiválasztott sorra történő kattintással) megnyíló ablakban tehetik meg. Ezt követően az újonnan keletkező számlák automatikusan átirányításra kerülnek a megfelelő internetbankba. A beállítást megelőző időszakban kiállított számlák az előző bekezdésben leírtak szerint, kizárólag manuálisan küldhetők át a CIB Internet Bankba kiegyenlítés céljából.


Számlakezelés

A Díjnet Zrt. elektronikus számlabemutatási rendszeréhez csatlakozott számlakibocsátók által kiállított számlák meghatározott adatainak (fizetendő összeg, határidő, számlakibocsátó, befizető azonosító, státusz) megtekintésére, illetve megbízás adása a szolgáltató által kiállított számla összegének kifizetésére, vagy a számla kifizetésének elutasítására van lehetőség. A kifizetés történhet azonnali vagy halasztott átutalással megadott értéknapon.

Kizárólag a CIB Internet Bank Átutalás / Díjnet menüpont alatt megadott átutalási megbízás vagy halasztott átutalási megbízás minősül a Díjnet elektronikus számlakezelés szolgáltatás keretében a szolgáltató által kiállított számla kifizetésének. Az Internet Bank Átutalás / Eseti vagy Értéknapos funkcióból indított átutalás nem. A CIB Internet Bank Díjnet menüpontból adott halasztott átutalási megbízások kizárólag a CIB Internet Bank Díjnet menüpontjában kérdezhetők le és módosíthatóak legkésőbb a teljesítést megelőző napig.