Ügyfélazonosításhoz szükséges fogalmak magyarázata

CIB24 telefonos ügyfélszolgálat használatához szükséges azonosítók

 • CIB24 azonosító: a számlakivonat fejlécében és az ügyfélkártyán található 8 számjegyű azonosító, mely a CIB24-en keresztül történő azonosításhoz és a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges.
 • Telefonos Azonosító Kód (TAK): a számlatulajdonos által létrehozott 4 számjegyű titkos kód, mely a CIB24-en keresztül történő azonosításhoz és a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges.

CIB Internet Bankon és mobilCIB szolgáltatásnál használt azonosítók*

 • Normál titkos jelszóval történő bejelentkezés esetén

     • Felhasználói azonosító: a rendszerbe történő belépéskor a felhasználót azonosítja (2 betű-2 szám-2 betű felépítésű).
     • Belépési jelszó: a CIB Internet Bankba történő bejelentkezéshez szükséges. A jelszó ékezet és szóköz nélküli, minimum 6 és maximum 14, legalább egy betűt és számot kötelező jelleggel tartalmazó alfanumerikus karaktersorozat, amely megváltoztatását a CIB Bank biztonsági okokból 90 naponta ismételten kérni fogja Öntől.
     • Aláírási kódszó: a megbízások hitelesítésére szolgáló, Ön által a szolgáltatás igénylésekor megadott kódszó, amit bármikor meg is változtathat.
 • Token eszközzel, és CIB mobilTokennel történő bejelentkezés esetén

A CIB Internet Bank rendszerébe történő bejelentkezést megelőzően - Tokennel történő azonosítási mód alkalmazása esetén - szükséges, hogy a Token eszköz használatához megadjon egy Ön által generált, 4 számjegyű PIN kódot, mely a Token eszköz védelmét szolgálja.

A CIB Internet Bank rendszerébe történő bejelentkezéshez meg kell adnia a következő azonosító adadatokat:

 • Felhasználói azonosító: a rendszerbe történő belépéskor a felhasználót azonosítja. 8 számjegyű karaktersorozat, amely jellemzően megegyezik az Ön GIRO, azaz 3x8 számjegyű számlaszámának középső 8 számjegyével. Ettőlakkor különbözik, ha a szerződéskötéskor eltérő azonosítót igényelt és kapott.
 • CIB mobilToken/Token által generált jelszó: Token eszközzel történő azonosítási mód alkalmazása esetén a Token eszköz által generált egyszer használatos, 6 karakter hosszú, numerikus jelszó.

A CIB Internet Bank rendszerében az Aláírást igénylő műveletek jóváhagyásához meg kell adnia a következő azonosító adadatot:

 • CIB mobilToken/Token által generált jelszó: az Aláírást igénylő műveletek (megbízások) jóváhagyásához szükséges, a Token eszköz által generált, egyszer használatos, 6 karakter hosszú, numerikus jelszó.
 • Easy Tokennel történő bejelentkezés esetén

A CIB Internet Bank rendszerébe történő bejelentkezéshez meg kell adnia a következő azonosító adadatokat:

 • Felhasználói azonosító: a rendszerbe történő belépéskor a felhasználót azonosítja. 8 számjegyű karaktersorozat, amely jellemzően megegyezik az Ön GIRO, azaz 3x8 számjegyű számlaszámának középső 8 számjegyével. Ettől akkor különbözik, ha a szerződéskötéskor eltérő azonosítót igényelt és kapott.
 • Belépési jelszó: a CIB Internet Bankba történő bejelentkezéshez szükséges. A jelszó ékezet és szóköz nélküli, minimum 6 és maximum 14, legalább egy betűt és számot kötelező jelleggel tartalmazó alfanumerikus karaktersorozat.
 • Easy Token által generált jelszó: Easy Token által generált egyszer használatos, 6 karakter hosszú numerikus, jelszó.

A CIB Internet Bank rendszerében az Aláírást igénylő műveletek jóváhagyásához meg kell adnia a következő azonosító adadatot:

 • Easy Token által generált jelszó: az Aláírást igénylő műveletek (megbízások) jóváhagyásához szükséges, az Easy  Token eszköz által generált, egyszer használatos, 6 karakter hosszú, numerikus jelszó.

 

* Amennyiben igényelte a CIB Internet Bank és a mobilCIB szolgáltatást is, a bejelentkezés a rendszerekbe azonos felhasználói azonosítással történik. A megbízások megerősítéséhez szükséges aláírási kódszó / aláírási kód is megegyezik.