Easy Token

Az Easy Token egy jelszógeneráló eszköz, amely egy egyszer felhasználható jelszót generál. A jelszó biztonsági kódként szolgál a CIB Internet alapú elektronikus szolgáltatásokba (CIB Internet Bank, mobilCIB) és eBroker rendszerbe történő bejelentkezéshez és az aláírást igénylő műveletek elektronikus aláírásához, jóváhagyásához. Belépéskor a felhasználó azonosítót, az ahhoz tartozó jelszót valamint az Easy Token által adott jelszót kell beírni, amelyet a banki rendszer a Token eszköz adatai alapján ellenőriz.


Az Easy Token első használata

A CIB Internet Bank, mobilCIB vagy eBroker belépési felületén adja meg 8 számjegyű Felhasználói azonosítóját, melyet az Elektronikus szolgáltatásokra vonatkozó szerződéskötéskor kapott és a szerződéshez tartozó "Felhasználói melléklet" dokumentum tartalmaz.

  1. Adja meg az első belépéshez szükséges jelszavát, melyet a CIB Bank sms-ben küldött az Ön részére.
  2. Nyomja meg a "Belépés"gombot.
  3. A képernyőn megjelenő "Token által generált jelszó" mezőbe írja be az Easy Token eszközön lévő gomb megnyomásával generált 6 számjegyű számsort
  4. Nyomja meg ismét a "Belépés" gombot, amellyel megtörténik az első bejelentkezés.
  5. Kérjük, belépés után adja meg - a későbbiekben használni kívánt belépési jelszavát.


Az Easy Token használata belépéshez, aláírást igénylő műveletek elektronikus aláírásához, jóváhagyásához

Az Easy Token eszközön található gomb megnyomását követően a képernyőn olvasható a Token által generált hatjegyű szám, azaz a CIB Internet Bank-i, mobilCIB és eBroker rendszerben történő belépéshez és a megbízások megerősítéséhez szükséges Easy Token által generált jelszó. A belépéshez és a megbízások megerősítéséhez (aláírást igénylő műveletek elektronikus aláírásához, jóváhagyásához) különböző kódot kell használni.


Időszinkron elcsúszása, szinkronizálás

A Token időszinkronizációs elv alapján működő eszköz. Ha régen vagy túl gyakran használta az Easy Tokent, elcsúszhat ez a szinkron, ezért a generált jelszót téves jelszóként érzékeli a rendszer. Ekkor a Token által generált jelszóval nem tud belépni a CIB Internet Bank-i, mobilCIB vagy eBroker rendszerbe, az azonosítás sikertelen.

Ebben az esetben, kérje az eszköz újraszinkronizálását az éjjel nappal hívható CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a (+36 1) 4 242 242 telefonszámon, vagy személyesen bármely bankfiókunkban.


Az Easy Token kezelése

Az Easy Token használata során, kérjük, figyeljen az alábbiak betartására:

  • Óvja a napfénytől, sugárzó hőtől!
  • Az eszköz csak mérsékelten vízálló, óvja a nedvességtől.
  • Ne tegye ki erős mechanikai hatásnak!
  • Soha ne próbálja szétszedni!
  • Tartsa távol kisgyermekektől!


Az Easy Token tiltása

Ha észreveszi, hogy Easy Token eszközét ellopták, vagy elveszett kérjük, azonnal tiltsa le a CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton keresztül a (+36 1) 4 242 242 telefonszámon, vagy személyesen bankfiókunkban!