Vállalatok

2020-08-06 16:58 - Megjött a Microsoft étvágya és most már a TikTok teljes egészét megvenné (portfolio.hu)

Nemcsak az amerikai üzletágát venné át a Tiktoknak a Microsoft, hanem a cég egészét világszerte, így az indiai és európai részlegét is - tudta meg öt forrásból a Financial Times.

Eredetileg úgy volt, hogy az amerikai szoftveróriás csak a TikTok amerikai, ausztrál és új-zlandi részlegeit venné meg, de most már arról is szólnak a tárgyalások, hogy az indiai és európai részleget is megvegyék. Igaz, az egyik forrás azt is mondta, hogy már közel jártak a megegyezéshez az indiai operációnál, de végül kútba esett az üzlet.

Egyelőre nem ismert, hogy a TikTok globális jelenléte mennyit érhet, múlt héten a Reutersnek azt mondták a TikTok kínai anyacégénél, a BytDance-nél, hogy akár 50 milliárd dollárt is érhet a TikTok teljes egésze.

Donald Trump amerikai elnök szeptember 15-i határidőt adott a Microsoftnak, hogy megvegye a TikTok amerikai érdekeltségét, mert különben betiltja az egész alkalmazást az Egyesült Államokban nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.

A fiatalok körében különösen népszerű, rövid videós megosztásokra épülő applikáció hátteréről és eddigi üzleti eredményeiről a héten részletes elemzést írtunk:

Címlapkép forrása: Shutterstock


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2020-09-26 09:56
A Brexit miatt újabb 100 dolgozóját költözteti át Londonból más európai nagyvárosokba a Goldman S ...
Vállalatok / 2020-09-26 09:13
A hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása több mint egymillió embernek jelent érdemi segítsé ...
Vállalatok / 2020-09-26 09:00
A járvány második hullámának megjelenésével bizonyossá vált, hogy a gazdasági kilábalás elhúzódó fo ...
Vállalatok / 2020-09-26 08:59
Egy hónap múlva kiderül, ki lesz az év vállalati pénzügyi vezetője Magyarországon. Október ...
Vállalatok / 2020-09-25 19:45
Csütörtökön a kora délutáni órákban a Magyar Telekom példátlan léptékű és intenzitású ú ...