Vállalatok

2020-08-06 18:55 - Koronavírus: már Európából is sorra jönnek az aggasztó hírek, hónapos rekordokat döntenek meg az országok (portfolio.hu)

Az európai országokban is egyre több helyen bukkan fel újra nagyobb esetszámmal a járvány, ennek hatására tegnap például újabb európai ország kapott sárga besorolást a magyar kormánytól. A spanyol adatok romlása mellett, Németországban, Franciaországban, sőt még Magyarországon is hosszú idők óta nem volt ilyen magas az új pozitív esetek száma, egyelőre a németeknél és a franciáknál is maradt a zöld besorolás a kormány térképe alapján. Csütörtök reggelre meghaladta a 18,81 milliót a koronavírus-fertőzések száma a világban, vagyis több mint félmillióval növekedett a globális napi betegszám, a Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint. A halálestetek száma átlépte a 700 ezret, jelenleg a világ országai 707 ezer elhunytat tartanak számon, míg 300 ezerrel, 11,3 millióra nőtt a gyógyultak száma.

Feloldja Amerika a globális utazási korlátozást
Ma jelentette be az amerikai kormány, hogy feloldják azt a márciusban bevezetett, globális egészségügyi ajánlást, amely azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy kerüljék a külföldi utakat a koronavírus miatt - írja a Reuters.


Tovább a cikkhez
A román elnöki hivatal helyesbítést adott ki a távoktatással kapcsolatbanA román elnöki hivatal csütörtökön helyesbítést adott ki a távoktatást a koronavírus-járvány idején szükségessé tevő fertőzöttségi szintet illetően, amelyről Klaus Iohannis államfő tévésen tájékoztatta a közvéleményt előző napi sajtóértekezletén.

Iohannis szerdán a szeptember 14-i iskolakezdés feltételeit ismertette és elmondta: a legtöbb településen megnyílnak az iskolák, de ahol a járványügyi helyzet ezt indoko


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2020-09-26 09:56
A Brexit miatt újabb 100 dolgozóját költözteti át Londonból más európai nagyvárosokba a Goldman S ...
Vállalatok / 2020-09-26 09:13
A hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása több mint egymillió embernek jelent érdemi segítsé ...
Vállalatok / 2020-09-26 09:00
A járvány második hullámának megjelenésével bizonyossá vált, hogy a gazdasági kilábalás elhúzódó fo ...
Vállalatok / 2020-09-26 08:59
Egy hónap múlva kiderül, ki lesz az év vállalati pénzügyi vezetője Magyarországon. Október ...
Vállalatok / 2020-09-25 19:45
Csütörtökön a kora délutáni órákban a Magyar Telekom példátlan léptékű és intenzitású ú ...