Vállalatok

2020-07-11 19:19 - Koronavírus: újranyitott a floridai Walt Disney World (portfolio.hu)

A floridai Walt Disney World négy hónap után először nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, a cég többek között kötelező maszkviseléssel és más óvintézkedésekkel próbálta meg csökkenteni a fertőzés veszélyét, miközben Floridában az elmúlt időszak folyamán megugrott a koronavírus-fertőzések száma.

Négy hónap után először nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a floridai Walt Disney World, a kötelező maszkviselést a Csillagok háborújából ismert birodalmi rohamosztagosok ellenőrizték, míg Mickey egér a távolból integetett a látogatóknak, miközben Florida államban igen megugrottak a koronavírus-esetszámok.

A Walt Disney korlátozott számban és több biztonsági intézkedés alkalmazása mellett fogadta a látogatókat az orlandoi helyszínen, így próbálva megnyugtatni a vendégeket, valamint csökkenteni a fertőzés veszélyének kockázatát.

A cég vidámparkokért felelős vezetője szerint komolyan veszik a helyzetet. A szombaton újranyitó egységek esetében az alkalmazottak mellett a látogatók is maszkot viselnek, továbbá a testhőmérsékletük mérése mellett arra kérték őket, hogy tartsanak távolságot másoktól. A sorokat plexiüveg választja el egymástól, és a földön jelölések mutatják, hogy a látogatók pontosan hová álljanak.

A vidámparkban a tűzijáték mellett más olyan eseményeket is felfüggesztettek, amik nagyobb számú látogatót vonzanak. A Reuters szerint a Twitteren látható képek alapján a belépésre váró látogatók sorát a cég alkalmazottjai rövid idő elteltével a közösségi távolságtartási követelményeknek megfelelően igyekeztek elrendezni.

A gócponttá váló Floridában az elmúlt két hétben 109 ezer koronavírus-fertőzést regisztráltak, többet, mint bármelyik másik amerikai államban. Ennek ellenére a Disney-rajongók és a cég alkalmazottai alig várták, hogy újranyisson a Disney World, ami 77 ezer főt foglalkoztat.

A koronavírussal összefüggő lezárások igen rosszul érintették a Disney TV, film és vidámpark üzletágait, a vidámpark újranyitása nagyon fontos a cég pénzügyi tevékenységének helyreállításához. Egy elemzői becslés szerint a vidámpark üzletág működési eredményének nagyjából hetvenöt százalka érkezik Orlandóból. Florida kormányzója május végén hagyta jóvá a vidámpark újranyitásának terveit, a koronavírus-esetszámok legutóbbi megugrása előtt.

(Reuters)

Címlapkp forrása: Octavio Jones/Getty Images


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2020-08-04 14:33
Csökkentett befolyását a Delta Technologies-ben Neuman Péter. A Delta Technologies (korábbi nevé ...
Vállalatok / 2020-08-04 13:40
Sok hazai kisbefektető követi kiemelt figyelemmel a magyar részvénypiaci mozgásokat, prób ...
Vállalatok / 2020-08-04 12:36
Németországban már a koronavírus-járvány második felfutása történik; erre figyelmeztetett egy német ...
Vállalatok / 2020-08-04 11:43
Brit kutatók kedden közzétett tanulmánya szerint a koronavírus-járvány téli, második hulláma ...
Vállalatok / 2020-08-04 11:12
A múlt hetihez hasonlóan ezúttal is 10 milliárd forint értékben vett államkötvényeket az MNB - kö ...