Vállalatok

2020-07-03 12:39 - Közel megduplázta rendeléseit a NetPincér anyacége a koronavírus-járvány közepette (portfolio.hu)

Közel megduplázta rendeléseit a NetPincér anyacége, a Delivery Hero a második negyedévben, miután a koronavírus-járvány közepette az emberek több ételt rendeltek házhoz. A cég számait jól fogadták a befektetők, a Delivery Hero árfolyama új csúcsra emelkedett ma.

  • A német online élelmiszer-kiszállító cég, a Delivery Hero közel megduplázta a rendeléseit a második negyedévben, miután a koronavírus-járvánnyal összefüggő lezárások miatt egyre többen rendeltek otthonra ételeket maguknak.
  • A berlini székhelyű társaság, amely 44 országban üzemeltet étel-házhozszállító platformot, arról számolt be, hogy a megrendelések 94 százalékkal 280 millió euróra emelkedtek, szemben a korábbi év 144 millió eurós értékével.
  • Júniusban annak ellenére, hogy néhány ország enyhített a járványügyi korlátozásokon, a NetPincér anyacégének megrendelései 104 százalékkal nőttek.
  • Ázsiában, a társaság legnagyobb piacán a megrendelések közel négyszeresükre, 157 millió euróra emelkedtek. Az európai rendelések 46 százalékkal nőttek, míg Amerikában 111 százalékos volt a növekedés.
  • A Közel-Kelet és észak-afrikai régió megrendelései 6 százalékkal csökkentek, a Kuwaitban és Jordániában alkalmazott kijárási tilalmak miatt.
  • A Jefferies elemzői a rendelések növekedési ütemét figyelemre méltónak nevezték, míg a Bankhaus Lampe szakértői úgy vélték, hogy a cégnél a harmadik negyedév is erős lehet majd.
  • A Delivery Hero árfolyama új csúcsra emelkedett ma, a cég papírjai 6,6 százalékkal kerültek feljebb, a részvényárfolyam idén 48 százalékot emelkedett.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Getty Images


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2020-08-04 14:33
Csökkentett befolyását a Delta Technologies-ben Neuman Péter. A Delta Technologies (korábbi nevé ...
Vállalatok / 2020-08-04 13:40
Sok hazai kisbefektető követi kiemelt figyelemmel a magyar részvénypiaci mozgásokat, prób ...
Vállalatok / 2020-08-04 12:36
Németországban már a koronavírus-járvány második felfutása történik; erre figyelmeztetett egy német ...
Vállalatok / 2020-08-04 11:43
Brit kutatók kedden közzétett tanulmánya szerint a koronavírus-járvány téli, második hulláma ...
Vállalatok / 2020-08-04 11:12
A múlt hetihez hasonlóan ezúttal is 10 milliárd forint értékben vett államkötvényeket az MNB - kö ...