Vállalatok

2019-11-19 21:55 - Elindította első éles 5G bázisállomását Budapesten a DIGI (portfolio.hu)

A DIGI Kft. 2019. november 18-án, hétfőn, budapesti székhelyén elindította első éles 5G bázisállomását - emeli ki a cég szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a cég az elmúlt időszakban több laboratóriumi tesztet is elvégzett jövőbeli 5G hálózata számára Magyarországon.

Ezt követően projektmunkacsoportunk tegnap sikeresen végrehajtotta a budapesti DIGI központban telepített bázisállomás első valós körülmények között történő tesztelését. Ez egy fontos momentum cégünk fejlődésében, figyelembe véve, hogy majdnem hat hónappal ezelőtt léptünk be a mobil szolgáltatási szegmensbe saját hálózattal

- nyilatkozta Drago? Spătaru, a DIGI Kft. és az Invitel Zrt. vezérigazgatója.  

Az első bázisállomás saját 3.400 MHz-es frekvenciasávban sugároz, 20 MHz-es frekvenciatartományt használ és az Ericssonal együtt került kiépítésre. Alapvetően ettől a pillanattól kezdve minden olyan DIGI ügyfél, aki 5G-kompatibilis készülékkel rendelkezik, kipróbálhatja ezt az új hálózati technológiát a cég központi székhelye közelében.

A következő hónapokban a DIGI több különböző helyszínen teszteli majd a technológiát és később - az eredményektől és a spektrumelosztástól függően - meghatározásra kerülnek a megvalósítás további részletei is - emeli ki a közlemény.

Magyarország egyébként a második piac, ahol a DIGI megkezdte saját 5G hálózatának fejlesztését. A szolgáltató júniusban rajtolt a Digi Mobil 5G Smart hálózat kiépítésével Romániában, és mobilállomásai élesben működnek a fővárosban, Bukarestben, valamint az ország több más városában. Az 5G technológia romániai bevezetését három nagy beszállítóval - Ericsson, Nokia és Huawei - együttműködve kezdték meg.

Az új kínálat tartalmazza az 5G-s mobil távközlési szolgáltatásokat, melyekhez bármely romániai Digi Mobil előfizető további költségek nélkül hozzáférhet, valamint két kompatibilis készüléket: Xiaomi Mi Mix 3 5G és Huawei Mate 20x 5G (64 GB RAM és 128 GB RAM). 


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2019-12-14 20:30
Magyarország készen áll arra, hogy szomszédaival, köztük Romániával, felépítsen egy új ...
Vállalatok / 2019-12-14 14:20
Bíró Tibor OTP-részvényeket adott el pénteken - a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent ...
Vállalatok / 2019-12-14 11:00
A Mol bejelentette, hogy a horvát kormánnyal egyetértve 600 millió dollárt költ el az INA ...
Vállalatok / 2019-12-14 09:00
A szépség jelenlétéről évezredes kulturális hagyomány tanúskodik, jelentése és pontos értelmezése ...
Vállalatok / 2019-12-14 07:40
Fel kell szállni a vonatra és venni, venni, venni - írta meg határozott véleményét legutóbbi, ...