Vállalatok

2019-05-24 08:48 - Trump: a Huawei nagyon veszélyes (portfolio.hu)
Az amerikai elnök nagyon veszélyesnek nevezte a Huaweit, de kínai céggel kapcsolatos kérdések kezelését elképzelhetőnek tartja egy amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás keretében.


  • Az elmúlt napok egyik legfontosabb témája az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus elmérgesedése volt, különösen a Huaweijel szembeni szankciók borzolták a kedélyeket.
  • Tegnap Donald Trump újra beszélt a kínai vállalatról, és sikerült neki az a bravúr, hogy a beszédében békülékenyebbnek is mutatkozott a Huaweijel szemben, de bele is rúgott még egyet a cégbe.
  • Trump arról beszélt, hogy egy amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás része lehet a Huaweijel kapcsolatos panaszok kezelése is.
  • Az amerikai elnök a beszédében kiemelte, hogy a Huawei biztonsági vagy katonai szempontból nagyon veszélyes, de ha lesz amerikai-kínai megállapodás, a Huawei része lehet.
  • Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter tegnap azzal vádolta a Huawei alapító-vezetőjét, Ren Zhengfeit, hogy nem mond igazat, amikor tagadja a kínai vállalat kapcsolatát a kínai kormánnyal. Pompeo azt mondta, a Huawei nem csak Kínához, hanem a Kínai Kommunista Párthoz is kötődik, ez a kapcsolat pedig kockázatot jelent.
  • A Huawei több alkalommal tagadta a vádakat, hogy a kínai kormány, a hadsereg vagy a hírszerzés irányítani a céget.


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2019-06-18 10:33
Több olvasónk és ismerősünk is jelezte: törölték - pontosabban felfüggesztették - a ...
Vállalatok / 2019-06-18 09:01
Már hétmillió ember regisztrált az Initiative Q nevű, magát "új bitcoinként" aposztrofáló szeszélyes ...
Vállalatok / 2019-06-18 08:55
Már egy napja tart a párizsi légiközlekedési show, a Boeing azonban eddig egyetlen új megrendelést ...
Vállalatok / 2019-06-18 08:24
Tegnap jelentették be, hogy a 4iG-ban többségi tulajdonrészt szerzett a vállalat ...
Vállalatok / 2019-06-17 21:43
Világszerte vészhelyzet alakult ki az klímaváltozás miatt, és a kormányok eddigi, elégtelen ...