Vállalatok

2018-11-09 10:21 - Brutális akciókkal jön a Szinglik napja! (portfolio.hu)
A világ legnagyobb vásárlási ünnepévé nőtte ki magát a "Szinglik Napja", ami Kínán kívül csak az utóbbi években kezd ismertté válni. A hatalmas akcióiról ismert nap idén november 11 vasárnapra esik és a várakozások szerint már többet fognak költeni az emberek ezen a napon online, mint az Egyesült Államokban Hálaadáskor, Fekete Pénteken és a Kiber Hétfőn együttvéve.

A nemzetközi részvénypiacokról is lesz szó a Portfolio következő klubján.


A "Szinglik napjának" gyökerei egészen a '90-es évekig nyúlnak vissza, kínai egyetemista férfiak kezdték el, akik az egyedülállóságukat ünnepelték. Az Alibaba 2009-ben látta meg a lehetőséget az "ünnepben" és kezdett el először hatalmas akciókat kínálni a Tmall platformján, ami az egyik legnagyobb e-kereskedelmi szolgáltatása.
Abban az évben 7,8 milliárd dollárt költöttek ezen a napon a vásárlók, tavaly pedig már több mint 25 milliárd dollárt.


Ezzel az összeggel mostanra a világ legnagyobb online vásárlási ünnepe lett a "Szinglik napja", összehasonlításképp az Egyesült Államokban a "Kiber Hétfőn" 7 milliárd dollár körüli az online költés, a teljes hálaadási hétvégén (Hálaadáskor, Fekete Pénteken és a Kiber Hétfőn) pedig összesen 14,5 milliárd dollár volt tavaly.

Az idei évre kissé borúsabbak a kilátások Kínában a kínai részvénypiacok gyengélkedése és a kínai-amerikai kereskedelmi háború árnyékában, ami visszavetheti a fogyasztási kedvet. Az kínai internetes kereskedelmi óriás, az Alibaba harmadik negyedéves gyorsjelentésében visszavágta az idei évre vonatkozó bevételvárakozását a makrogazdasági környezetre hivatkozva.

A címlapkép forrása: AFP

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-11-19 21:00
A Mol Nyrt. bruttó 4 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, ...
Vállalatok / 2018-11-19 19:47
A Konzum Nyrt. közölte, hogy a közvetett tulajdonát képező Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. ...
Vállalatok / 2018-11-19 19:03
Teljes novemberi emelkedésüket eltüntethetik mai esésükkel a vezető amerikai részvényindexek. A ...
Vállalatok / 2018-11-19 18:34
Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti ...
Vállalatok / 2018-11-19 14:53
Új vállalkozási övezetet alakít ki az önkormányzati tulajdonú Paksi Fejlesztési és ...