Vállalatok

2018-11-09 08:29 - Léptékváltás: duplázódhat a Hunguest Hotels árbevétele (portfolio.hu)
Az elkövetkező 3-5 évben nagyszabású, több tízmilliárdos fejlesztések kezdődhetnek a Hunguest Hotelsnél - tudta meg a Magyar Idők a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatójától. Hülvely István elmondta, az anyavállalat, a Konzum szállodaportfóliójának bővülésével a Hunguest üzemeltetésében működő saját és partnerhotelek szeptember végéig 17,6 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhettek el a 3,6 milliárd forintos adózás előtti eredmény mellett. A vezérigazgató becslése szerint a lánc tagjai 2019 végéig megduplázhatják forgalmukat.


Nagyszabású fejlesztések lesznekA stabil tulajdonosi, kedvező gazdasági háttérre, valamint a megnövekedett árbevételre alapozva az elkövetkező 3-5 évben nagyszabású fejlesztésekbe kezd a Hunguest Hotels Zrt., alapvetően négycsillagos, illetve úgynevezett superior négycsillagos kategóriájú szállodalánccá szeretnénk válni
- jelentette ki a Magyar Időknek adott interjúban Hülvely István.

A legnagyobb belföldi szállodalánc vezérigazgatója elmondta, már zajlik a tervezés folyamata, az egykor alapvetően munkásszállókból és szakszervezeti üdülőkből átalakult hotellánc belföldi egységeinek felújítására nagyjából 45 milliárd forintot terveznek elkölteni.

Elértük azt a jövedelmezőségi szintet, amikor már kifizetődő lehet a felújítással járó beruházás, amelynek során a jelenleg háromcsillagos szállodáink - egy-két fővárosi kivétellel - szintet lépnek, a négycsillagos hotelek pedig megújulnak, megerősítik piaci pozíciójukat a jelenlegi vendégkör megtartásával, illetve bővítésével
- fogalmazott Hülvely István.

Beszélt arról is az interjú során, hogy a Hunguest Hotels több mint két évtizede alatt túlélt egy komoly válságot, talpon maradt a növekvő belföldi utazási piac élvonalában, bővült a látogatottsága, azonban mostanra időszerűvé vált a megújulás - ezt az iparági-gazdasági környezet is lehetővé teszi.

Nagyon megerősödött a Hunguest HotelsA szakember felidézte, jelentősen megerősítette a Hunguestet a belföldi piacon a Konzum hotelportfóliójának bővülése. Ennek köszönhetően a tőzsdei cég leányvállalata, a Hunguest Hotels Zrt. már 26 szállodát (18 magyarországi és öt külföldi, saját érdekkörben lévő hotelt, emellett partnerszerződések alapján további három szállodát) működtet.

Érzékelhetően erősödtek az átlagárak, stabil a kereslet, és a holt szezonokban kevésbé sokkoló forgalmat termel a szállodaipar
- sorolta Hülvely István, aki szerint általánosan tapasztalható, hogy az ágazat jövedelmezősége mostanra javult, és gyarapodik a turizmus GDP-hez való hozzájárulása.

A szállodaipar számára meghatározó nyári hónapok eredményeit is látva már kijelenthető, hogy 2018-ban is sikeres évet tudhat maga mögött a Hunguest - fogalmazott a szakember. Hozzátette azt is, hogy azon hotelek, amelyek tavaly is a lánchoz tartoztak, az idén már 15 százalékkal magasabb nettó árbevételt értek el, ami a vendéglátásban bekövetkezett idei áfacsökkentés hatását is szűrve körülbelül nyolcszázalékos nettó növekedésnek felel meg.

Duplázódhat az árbevételA teljes csoport szintjén azonban még látványosabb a bővülés. A Hunguest üzemeltetésében működő saját és partnerhotelek szeptember végéig 17,6 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhettek el 6,4 milliárd forintos üzemelési eredmény (GOP) mellett, amely 3,6 milliárd forintos adózás előtti eredményt vont maga után. A csoport árbevétele így csaknem másfélszer nagyobb, mint 2017 első kilenc hónapjában, a vállalat adózás előtti eredménye pedig már szeptember végén a kétszerese a tavalyi éves adózás előtti eredménynek.

A turizmus jelenlegi dinamikáját figyelembe véve ez azt jelenti, hogy a Hunguest-csoport 2019 végéig harmincmilliárd forint fölé is növelheti, azaz 2017-hez képest megduplázhatja árbevételét, miközben a vállalat eredményessége kellő hátteret biztosít majd a fejlesztési terveinkhez - mondta a vezérigazgató.


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2019-03-22 09:50
Máig nem kapta meg a Paks II. Zrt. a létesítési engedélykérelemhez szükséges komplett tervet az ...
Vállalatok / 2019-03-22 09:18
Továbbra is várat magára az Északi Áramlat 2 gázvezeték dániai Bornholm sziget közelében elhaladó 16 ...
Vállalatok / 2019-03-22 09:07
A közszolgáltatás körében gyűjtött hulladékmennyiség elmúlt években tapasztalható folyamatos ...
Vállalatok / 2019-03-22 08:31
Lapértesülések szerint az Uber a New York-i tőzsdét választotta az IPO-jához. Hamarosan jön minden ...
Vállalatok / 2019-03-22 07:18
A Garuda indonéz állami légitársaság pénteken lemondta negyvenkilenc Boeing 737 Max 8 típusú ...