Makrogazdaság

2020-07-03 13:15 - Átszervezésre kényszerül a Continental - Mintegy 120 munkavállalójuk veszíti el állását Magyarországon (portfolio.hu)

A Continental Makóra helyezi át váci gyárából a hűtő- fűtő rendszerek üzletágát 2021. júliusig a tervek szerint. A döntés hatására mintegy 120 ember állása szűnik meg, a vállalat közleményében viszont hangsúlyozta, az átszervezés után a gyártás nagyrésze Magyarországon marad.

A Continental technológiai vállalat MFS (Mobile Fluid Systems) üzleti egységének döntése értelmében 2020. július és 2021. július közötti időszakban a hűtő-fűtő rendszerek üzletág termékeinek gyártását kivezeti a váci gyár tevékenységi köréből, ezáltal előkészítve egy új termékportfóliót, mely elősegíti a telephely fenntartható működését és megalapozza a jövőbeli növekedési lehetőségeit. Az áthelyezésben érintett termékkör nagy része a makói gyárhoz kerül.

A döntésben kulcsszerepet játszott, hogy a Vácott működő üzletág termékei (HCS, Heating-Cooling Systems) iránti kereslet jelentősen csökkent 2018 óta, mely trend várhatóan folytatódik 2020-ban és azt követően is, mivel az autóipar egyre inkább átáll az elektromos járművek gyártására.

Most kell lépnünk, mivel a gyáraink nem megfelelő kihasználtsága miatt nem vagyunk kellően versenyképesek, éppen ezért összevonjuk a mennyiségeket és a termelést a kiemelt gyárakban

- hangsúlyozták.

Mindez azzal is jár, hogy Vácott körülbelül 120 munkavállaló szerződését legkésőbb 2021. júliusáig megszüntetik. A cél az, hogy a Mobile Fluid Systems üzletágon belül meglévő kapacitásokat még hatékonyabban szervezhessék meg az európai régióban. Hozzátették, minden egyes érintett munkavállalót támogatni fognak abban, hogy megtalálják a számára legmegfelelőbb megoldást. A következő hónapokban a vállalat mindenkivel egyeztet a lehetőségekről. A Continental aktívan támogatja majd azokat, akik szeretnék áthelyeztetni magukat másik gyártási helyszínre.

Címlapkép forrása: Armin Weigel/picture alliance via Getty Images


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Makrogazdaság / 2020-08-04 10:56
Szombaton már bejelentették néhány részletét, a hétfői Magyar Közlönyben pedig meg is jelentek ...
Makrogazdaság / 2020-08-04 09:09
António Guterres ENSZ-főtitkár kedden figyelmeztetett, hogy nemzedéki katasztrófa alakulhat ki a ko ...
Makrogazdaság / 2020-08-04 09:02
Mivel a világ három nagy koronavírus-gócpont országából kettőben, az Egyesült Államokban és Brazíl ...
Makrogazdaság / 2020-08-04 08:39
A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regiszt ...
Makrogazdaság / 2020-08-04 07:36
Jelentős vereséget szenvedne Donald Trump, ha most lenne az elnökválasztás. Azok közül a tagáll ...