Makrogazdaság

2019-01-12 14:02 - Megvan, mikor jelenti be hatalmas csomagját Orbán Viktor (portfolio.hu)
Orbán Viktor február 10-én, várhatóan a Várkert Bazárban tartja 21. évértékelőjét, amelyen ismerteti a kormány legújabb családtámogatási döntéseit, és az európai parlamenti választás tétjéről is beszélni fog. Az évértékelőt követő héten, február 13-14-én rendezi szokásos kihelyezett frakcióülését a Fidesz-KDNP, az Országgyűlés tavaszi ülésszakát megelőzően - írta szombati számában a Magyar Idők.

A miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón tett bejelentése szerint az évértékelőn fogja egyebek mellett ismertetni a családok védelméről szóló, tavaly november-decemberi nemzeti konzultáció kapcsán meghozott kormányzati intézkedéseket - emlékeztetett a lap.

A lehetséges intézkedésekről a Portfolio külön cikket írt:
2019.01.10 16:15 Megfejtjük, mi lehet Orbán Viktor legújabb csomagjában

A lap információi szerint a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Orbán Viktor zárt ajtók mögötti értékelőjével indul február 13-án este. A következő nap kiemelt témája a családok védelméről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatos feladatok kijelölése lesz. Emellett az EP-kampányra való felkészülés és a migráció témája is szerepel a Fidesz-KDNP képviselőinek közös ülésén.

A képviselők munkacsoportjai a tavaszi ülésszak törvényhozási programját is megtárgyalják. A parlament honlapján elérhető tervezet szerint már benyújtották az idegenrendészeti szervvel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatot. A törvényalkotási programban ezen kívül szerepel az egyes rendészeti és migrációs törvények jogharmonizációs és egyéb célú módosítása, a közigazgatási bíróságok felállításához kapcsolódó törvényi előírások módosítása, valamint a Magyarország 2020. évi központi költségvetésének megalapozásához szükséges döntések.

A februári frakcióülés helyszíne a korábbi évek gyakorlatával szemben nem Visegrádon lesz, az biztonsági okokból jelenleg még nem nyilvános - írta a Magyar Idők.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Makrogazdaság / 2019-01-15 21:47
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az elsők között szólalt meg az uniós vezetők közül a brit ...
Makrogazdaság / 2019-01-15 20:24
Theresa May szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit tartalmazó megállapodás ...
Makrogazdaság / 2019-01-15 20:17
Sorozatban a negyedik éve emelkedik a szegénységi kockázatnak kitett nyugdíjasok aránya az Európai ...
Makrogazdaság / 2019-01-15 19:55
A Népszava úgy értesült kedd este, hogy a tudományos akadémia kutatóközpontjainak és független ...
Makrogazdaság / 2019-01-15 18:37
Már idén elkezdődhet a Semmelweis Egyetem Üllői úti Belső és Külső Klinikai Tömbjének bővítése, ...