Makrogazdaság

2018-08-10 18:22 - Erdogan Vlagyimir Putyinnal beszélt telefonon (portfolio.hu)
Recep Tayyip Erdogan török államfő Vlagyimir Putyin orosz elnökkel beszélt telefonon - írja a Reuters a Xinhua ügynökség értesülésére hivatkozva. A két vezető a bilaterális szerződésekről és regionális problémákról beszélt.

Erdogan és Putyin kifejezte elégedettségét a kölcsönös gazdasági és kereskedelmi együttműködésükkel kapcsolatban, és további kooperációt vetettek előre védelmi és energia ügyekben - állítják a vezetőkhöz közeli források.

A vezetők a szíriai fejleményekről és az asztanai béketárgyalásokról is beszélt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter jövő héten Ankarába utazik, hogy a török külügyminiszterrel,, Mevlut Cavusogluval találkozzon egy konferencián. A konferencián az értesülés szerint a szíriai és keleti politikai fejleményekről, tervekről lesz szó, de emellett a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokról, például az Akkuyu atomerőmű építéséről és a török áramlat gázvezetékről is szó lesz.

2018.08.10 17:12 Árfolyamválság a törököknél, de most megtépték a forintot

Nehéz lenne elképzelni, hogy Putyin és Erdogan a török líra történelmi árfolyamválsága közepette nem beszélt az árfolyamválságról és annak hatásairól a két ország szoros gazdasági kapcsolataira, ugyanakkor az értesülés szerint ez szóba sem került a két vezető között. A jövő heti külügyminiszteri egyeztetésen könnyen előfordulhat, hogy azért ez a téma is előkerül a felek között.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Makrogazdaság / 2018-08-14 16:08
Az utóbbi napok harcias kommunikációja után kedden megnyugtató üzeneteket küldött a befektetőknek ...
Makrogazdaság / 2018-08-14 14:46
1975 óta nem mért mélypontra, 4 százalékra csökkent a brit munkanélküliség a júniussal zárult három ...
Makrogazdaság / 2018-08-14 14:34
Az orosz kormányt aggasztja az Egyesült Államok rekordméretű katonai költségvetése, valamint az, ...
Makrogazdaság / 2018-08-14 14:12
Az első negyedév után a második negyedévben is az Európai Uniós növekedési rangsor élmezőnyében ...
Makrogazdaság / 2018-08-14 14:06
Népszavazást tartanak vasárnap a Bács-Kiskun megyei Szentkirályon az M44-es gyorsforgalmi út helyi ...