Makrogazdaság

2018-08-10 18:22 - Erdogan Vlagyimir Putyinnal beszélt telefonon (portfolio.hu)
Recep Tayyip Erdogan török államfő Vlagyimir Putyin orosz elnökkel beszélt telefonon - írja a Reuters a Xinhua ügynökség értesülésére hivatkozva. A két vezető a bilaterális szerződésekről és regionális problémákról beszélt.

Erdogan és Putyin kifejezte elégedettségét a kölcsönös gazdasági és kereskedelmi együttműködésükkel kapcsolatban, és további kooperációt vetettek előre védelmi és energia ügyekben - állítják a vezetőkhöz közeli források.

A vezetők a szíriai fejleményekről és az asztanai béketárgyalásokról is beszélt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter jövő héten Ankarába utazik, hogy a török külügyminiszterrel,, Mevlut Cavusogluval találkozzon egy konferencián. A konferencián az értesülés szerint a szíriai és keleti politikai fejleményekről, tervekről lesz szó, de emellett a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokról, például az Akkuyu atomerőmű építéséről és a török áramlat gázvezetékről is szó lesz.

2018.08.10 17:12 Árfolyamválság a törököknél, de most megtépték a forintot

Nehéz lenne elképzelni, hogy Putyin és Erdogan a török líra történelmi árfolyamválsága közepette nem beszélt az árfolyamválságról és annak hatásairól a két ország szoros gazdasági kapcsolataira, ugyanakkor az értesülés szerint ez szóba sem került a két vezető között. A jövő heti külügyminiszteri egyeztetésen könnyen előfordulhat, hogy azért ez a téma is előkerül a felek között.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Makrogazdaság / 2018-10-16 18:42
Bejelentette kedden lemondását ígéretéhez híven Nikol Pasinján örmény kormányfő, hogy felgyorsítsa ...
Makrogazdaság / 2018-10-16 15:19
Rohamosan nő az elektronikus számlafizetés népszerűsége Magyarországon - derül ki a Díjnet független ...
Makrogazdaság / 2018-10-16 15:11
Elmarasztalta Magyarországot kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a ...
Makrogazdaság / 2018-10-16 10:12
A Monetáris Tanács döntése értelmében Magyarország tízszeresére, 31,5 tonnára emelte ...
Makrogazdaság / 2018-10-16 09:48
Az Affidea és a Rózsakert Medical Center elsőként szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus ...