Ingatlan

2019-11-19 06:58 - Eladás előtt a belvárosi ötcsillagos szálloda (portfolio.hu)

Tulajdonost vált a Sofitel szálloda, a vevő a Jellinek Dánielhez köthető Indotek-csoport - írja a hvg. A lap értesülése szerint a szálloda komoly átalakításon mehet keresztül a következő években.

A Sofitel megszerzéséhez még szükséges a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása, ezt követően azonban a Gellért Hotel megvásárlása után újabb szálloda kerülhet az Indotek-csoport tulajdonába. Az utolsó tulajdonováltás még 2017-ben történt, amikor a Starwood Capital Group vásárolta meg a Sofitelt, a tranzakció értéke akkor elérte a 75 millió eurót.

Az Indotek-csoport vásárolta meg például tavaly az MKB Bank 2015. évi szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, illetve ingatlanállományt, valamint az idén az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló hitelezői követeléseit, valamint a Gellért Hotelt a Danubius Hotelstől.

Energy Investment Forum 2019
November 21-én, a Property Investment Forumon Jellinek Dániel és Futó Péter beszélgetés.

Az Indotek júniusban, a Gellért-tranzakció kapcsán közölte: a mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik.

Ingatlanportfóliójába tartozik - egyebek mellett - több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 14 vidéki bevásárlóközpont, szállodák és számtalan raktárépület, iparterület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is. Az Indotek csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.Jellinek Dániellel korábban készült interjúnk itt olvasható:

Jellinek Dániel

Indotek, vezérigazgató

Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing
Tovább
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing Tovább

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2020-07-06 12:02
Nagyon aktuális téma most az airbnb-s lakáskiadás, és úgy tűnik, nem vagyunk egyedül: július ...
Ingatlan / 2020-07-06 09:45
A soproniak és a szegediek a járvány alatt is a plázákban vásároltak - derült ki egy 23 ezer fő ...
Ingatlan / 2020-07-06 09:06
Azzal kapcsolatban, hogy milyen családi és korábbi üzleti kapcsolatai vannak Tiborcz Ist ...
Ingatlan / 2020-07-05 16:20
Benne van a levegőben, hogy komoly csapás érje a rövid távú lakáskiadási piacot. Az Uber és a ta ...
Ingatlan / 2020-07-04 09:59
Átadták szombaton délelőtt Kőszeg város felújított piacterét, amely a "Városmajor környezet ...