Ingatlan

2018-10-12 13:10 - Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről (portfolio.hu)
Fontos változások előtt áll a főváros. Azon túl, hogy jövőre önkormányzati választások lesznek, hatalmas városfejlesztési projektek indulhatnak és készülhetnek el a következő években. Tarlós István főpolgármesteri újraindulásának egyik legfontosabb feltételeként a Budapesti Fejlesztési Tanács létrehozását határozta meg.

Érdekel Budapest jövője és fejlődési irányai? Kíváncsi vagy az előttünk álló évtized legszükségesebb fejlesztéseire és projektjeire? Tudj meg többet a szakma és a város legfontosabb képviselőitől, az október 16-án megrendezésre kerülő Budapest 2030 konferencián!


Ma felkértem Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri székért, ezt szigorú megkötésekkel elfogadta - mondta szerdán Orbán Viktor, miután tárgyalt a főpolgármesterrel a városházán.

Tarlós István

Főpolgármester

Budapest Főváros Önkormányzata

A Budapesti Műszaki Egyetemen és a győri Közlekedési- és Távközlési Főiskolán tanultam és szereztem mélyépítő mérnöki diplomát. Később az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán gazdasági- és szervező másoddiplomát... Tovább »Budapesti Fejlesztési TanácsA főpolgármester egyik legfontosabb megkötése a Budapest Fejlesztési Tanács létrehozása volt, aminek társelnöke a miniszterelnök és a főpolgármester lesznek. Az ebben foglalt fejlesztések egy részénél kimondottan hosszabb távon gondolkodnak, melyek 2030-ig történő fejlesztéseket és megvalósulási határidőket jelentenek.

A fejlesztési tanács ügyvezető alelnöke Fürjes Balász lesz, a kormány részéről Gulyás Gergely, Palkovics László és Bártfai-Mager Andrea lesznek a tanács tagjai, míg a főváros részéről a főpolgármester által jelölt helyettesek és két kerületi polgármester lesznek a tagjai.

2018.10.11 13:42 Tarlós István elárulta, hogy miben állapodott meg Orbán Viktorral
Budapesten már ma is számtalan fejlesztés zajlik mind a privát, mind az állami szereplők részvételével. Egymást érik az irodaház, üzletház, lakópark, szálloda építések és felújítások, valamint a legfontosabb közterek, középületek, sport-, kulturális- és egészségügyi létesítmények átépítése, megújítása. A főváros hosszú távú fejlesztése azonban a tervek szerint további lendülettel halad előre. Hogy mi lesz a fejlesztések fő iránya? Mik lesznek a kiemelt beruházások? Az, hogy a műemléki értékek megőrzése mellet a modern kor használati és energiahatékonysági irányelvei hogyan tudnak összhangba kerülni, mind a következő időszak kérdései és feladatai. Ezekről pedig széleskörű kommunikáció, szakmai egyeztetés indul, melynek első és egyik legfontosabb állomása a Portfolio által szervezett BUDAPEST 2030 konferencia.

Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről

Várható fejlesztésekAmi a várható fejlesztéseket illeti, egy 62 pontból álló lista foglalja össze azokat a projekteket, amelyek a következő években összesen 1100 milliárd forintból valósulhatnak meg. A listán közterületfejlesztések, épületek felújításai, újabbak kialakítása és teljes városrészek megújítása szerepel, az azokhoz tartozó közlekedési kapcsolatok fejlesztésével együtt.

2018.10.12 09:10 Kikerült egy lista, ami tételesen sorolja fel a Budapestre tervezett fejlesztéseket
"Budapest valójában három. Három az egyben. A városnak ugyanis három minősége van, és aki bármelyiket szem elől téveszti, hibázik. Budapest egyszerre a budapestiek otthona és a nemzet fővárosa. A budapestiek otthonaként otthonosnak, jól működőnek, felhasználóbarátnak kell lennie. A nemzet fővárosaként pedig méltónak és nagyobbszerűnek. E két minőség egymást erősíti, egyik sincs a másik nélkül, egyik sem mehet a másik rovására, mert azzal önmagát is gyengíti" - mondta el Fürjes Balázs egy korábbi esemény köszöntőjében.

Fürjes Balázs

Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár

Miniszterelnökség

2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tagja, részben... Tovább »"Mélyen hiszek a jó, értelmes viták hasznosságában, a párbeszéd erejében, a több szem többet lát igazságában. Hiszek abban, hogy önmagában, egyedül senki sem mindentudó, senki sem tökéletes, senki sem tud tökéletes megoldásokat mondani. Hogy nincs egyetlen szereplőnek, személynek vagy csoportnak sem a zsebében a bölcsek köve. Ha meghallgatjuk egymást és odafigyelünk egymásra, akkor közös munkával sokkal jobb tervet tudunk alkotni Budapest jövőjéről, mint ha egymás megkérdezése és meghallgatása nélkül készülne el a Budapest-terv" - tette hozzá az államtitkár.

Budapest egyre népszerűbb célpontBár a Budapesten és az agglomerációban élő több mint 2,5 millió ember életére lesznek leginkább hatással a beharangozott fejlesztések, azt sem felejthetjük el, hogy a fővárost évről évre egyre több turista keresi fel a világ minden tájáról.

Csak augusztusban több mint 1,5 millió utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, év végére pedig a repteret használó utasok száma várhatóan a 15 milliós határt is átlépi. A nyári hónapokban számos fesztivál, rendezvény teszi népszerűvé a fővárost, a fapados járatok kedvező jegyárai, illetve a sűrűn indított járatai miatt pedig azok számára is kedvelt célponttá vált Magyarország és Budapest, akik csak egy-, vagy kétnapos városnézés miatt érkeznek ide. A már elindított és a következő években induló városfejlesztési projektek az ő látogatásaik kényelmét is emelheti.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2019-06-24 14:27
A Velencei-tó és a Vértes körzetében nőtt leginkább a gazdát cserélt ingatlanok ára tavaly a kiemelt ...
Ingatlan / 2019-06-24 11:45
Mintegy 26 százalékkal több lakást értékesítettek a fejlesztők az előző negyedévi mélyponthoz képest ...
Ingatlan / 2019-06-24 11:25
A XII. kerületi önkormányzat szigorítaná a helyi zajvédelmi rendeletet, a tervek szerint az építési ...
Ingatlan / 2019-06-24 08:01
Az ingatlanfejlesztés egyik ékköve a vízparti beruházás. Kiváló lehetőséget nyújtanak erre a folyók, ...
Ingatlan / 2019-06-23 16:30
Hogyan lehet sok pénzből még sokkal többet csinálni? Úgy, hogy egymás közelébe kell építeni az ...