Ingatlan

2018-10-12 09:43 - Hány extra négyzetméterre lehet elég a CSOK a vidéki városokban? (portfolio.hu)
A 60-70 négyzetméteres lakások esetében az átlagos kínálati árak Miskolcon, Kaposváron és Salgótarjánban a legolcsóbbak a megyeszékhelyek közül, átlagosan 10-14,7 millió forintba kerültek itt a lakások az ingatlan.com adatai alapján. Ezeken a településeken a használt lakásokra igényelhető CSOK átlagos összege akár egy extra félszobára is elegendő lehet.

A vidéki nagyvárosokban is élénk a lakáspiaci kereslet, a gyermekes háztartások számára megfelelő 60-70 négyzetméteres használt lakások kínálati ára a különböző megyeszékhelyeken 10-25 millió forint között mozgott október elején. A legolcsóbban Salgótarjánban, Kaposváron és Miskolcon lehet lakáshoz jutni, itt 10-14,7 millió forintból jött ki egy 60-70 négyzetméteres lakás. A legdrágább megyeszékhelyek között Debrecen, Győr és Székesfehérvár van, ezekben a városokban 20,5-25 millió forintba kerülnek a szóban forgó lakások, a hirdetések alapján.

Hány extra négyzetméterre lehet elég a CSOK a vidéki városokban?A mai naptól kezdődik az Lakás 2018 Országos kiállítás, ahol a látogatóknak lehetőségük van közvetlenül a fejlesztőktől érdeklődni az új lakóparkok iránt, valamint egy délutáni panelbeszélgetés, a Lakásáfa Klub keretében a szakértők elmondják a legfontosabb tudnivalókat a lakásáfa témakörben, szombaton napközben pedig többek között jogi, hitelezési kérdéseket körüljárva tartanak előadásokat a Lakás Klubon.Hány extra négyzetméterre elég a CSOK?


Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy a használt lakások esetében leginkább a vidéki nagyvárosokban, megyeszékhelyeken jelenthet szintlépést a CSOK igénybevétele. Akár egy félszobával is megnövelheti az alapterületet az igényelhető állami támogatás, amelynek átlagos összege idén 1,5 millió forint volt. A CSOK segítségével Salgótarjánban, Kaposváron, Miskolcon, Szolnokon, Pécsen, Tatabányán átlagosan 6-9 négyzetméterrel nagyobb használt lakást vásárolhatnak az igénylők. Az átlagos CSOK összege a vásárláskor fizetendő 4 százalékos illeték teljes egészét is fedezheti egy maximum 37 millió forint értékű használt ingatlan esetében.

Balogh László

vezető gazdasági szakértő, igazgatósági tag

ingatlan.com

Pályafutását a Deloitte Zrt. adótanácsadási osztályán kezdte, 2009-ben csatlakozott az ingatlan.com-hoz, ahol kezdetekben gazdasági és pénzügyi területen dolgozott. 2015. januárjától az ingatlan.com Zrt. igazgatósági... Tovább »A fővárosban leginkább a háromgyerekesek új lakás vásárlásához adható, 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatás jelentheti a legjelentősebb segítséget. A budapesti 60-70 négyzetméteres új lakások átlagos négyzetméterára az ingatlan.com adatai szerint meghaladta a 700 ezer forintot, így a 10 millió forintos CSOK 14 négyzetméterrel nagyobb lakást eredményezhet. A vidéki nagyvárosokban pedig 20-30 plusz négyzetméterre is elég lehet a 10 milliós összeg.

Hány extra négyzetméterre lehet elég a CSOK a vidéki városokban?

Király Boutique Residence - további információért kattints a képre!

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2019-06-24 14:27
A Velencei-tó és a Vértes körzetében nőtt leginkább a gazdát cserélt ingatlanok ára tavaly a kiemelt ...
Ingatlan / 2019-06-24 11:45
Mintegy 26 százalékkal több lakást értékesítettek a fejlesztők az előző negyedévi mélyponthoz képest ...
Ingatlan / 2019-06-24 11:25
A XII. kerületi önkormányzat szigorítaná a helyi zajvédelmi rendeletet, a tervek szerint az építési ...
Ingatlan / 2019-06-24 08:01
Az ingatlanfejlesztés egyik ékköve a vízparti beruházás. Kiváló lehetőséget nyújtanak erre a folyók, ...
Ingatlan / 2019-06-23 16:30
Hogyan lehet sok pénzből még sokkal többet csinálni? Úgy, hogy egymás közelébe kell építeni az ...