Befektetési alapok

2019-09-18 10:17 - Spanyolországban épít luxuslakásokat a magyar ingatlanfejlesztő (portfolio.hu)

Tovább erősíti jelenlétét a román és a lengyel piacon a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A cégcsoport számos kereskedelmi- és irodaprojektet is jegyez, köztük a budapesti Corvin Sétányt, a most épülő Etele Plazát és a Budapest One irodaházat.

Külföldi projektek

A Cordia Lengyelországban eddig több mint ezer lakást adott át hamarosan pedig további mintegy 1400 otthon építését tervezi elindítani Varsóban, Krakkóban és Gdanskban. A vállalat a közelmúltban jelentette be, hogy a lengyel fővárosban, a Visztula partján építi meg története legmagasabb lakóházát, a 164 otthonból álló, 54,5 méter magas, 18 szintes Horyzont Pragát. Ezt megelőzően az idén két fejlesztés készült el, két további építése pedig jelenleg is zajlik.

Property Investment Forum 2019
A november 21-én megrendezésre kerülő Property Investment Forum 2019 konferenciának egyik kiemelt témája lesz a régiós ingatlanpiac. Hogy látják a hazai és külföldi vállalkozások a piaci ciklust és az előttünk álló kihívásokat? Hogy készülnek a régióban az ingatlanpiaci alpiacokat teljesen átformáló változásokra? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk a szakértői panelbeszélgetésben.

A román fővárosban jelenleg közel 500 új lakást épít a vállalat két ütemben a Parcului20 projekt keretében, a beruházáshoz egy 13 telekből álló, összesen több mint 1,5 ha-os területet vásárolt még 2017-ben. Bukarestben több további projekt van előkészítési szakaszban, összesen több mint 800 otthonnal.

A régiós piacok mellett - kísérleti jelleggel - immár Spanyolországban is jelen van a társaság, a vállalat Marbella városában több mint 80 luxuslakás építését tervezi a 7 ha-os, újonnan vásárolt, tengeri panorámás telken.

Távlati célok

,,Stratégiai célunk, hogy a közel két évtizedes tapasztalatunkra építve európai szinten is meghatározó lakásfejlesztővé váljunk, középtávon elsődlegesen a kelet-közép-európai régió vezető városaira fókuszálva. Lépésről-lépésre haladva új magokat ültetünk olyan attraktív piacokon, ahol az első néhány projekt sikeres megvalósítása és a helyi csapat kialakítása után a későbbiekben lehetőség van az organikus növekedésre. A Cordia mára már a régió legjobban diverzifikált lakásfejlesztőjének számít, ami óriási előnyt jelent a kockázatkezelés és a tőkeallokáció szempontjából" - mondta Futó Gábor, a Cordia alapítója.

Futó Gábor

Futureal-csoport, társalapító / tulajdonos

Futó Gábor a Futureal-csoport tulajdonosa és társalapítója. A Futureal-csoport az elmúlt közel két évtizedben a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportjává vált, ami... Tovább

,,Lengyelország vezető városait az teszi vonzóvá, hogy a gazdaság és az újlakáspiac a válság évei alatt is stabil maradt, Bukarestben az elavult lakásállomány, a folyamatos bérnövekedés, a jelentős vásárlói érdeklődés és a relatíve alacsony újlakásárak teremtenek kedvező feltételeket, míg Spanyolországban az ad okot az optimizmusra, hogy elindult a bérnövekedés, a munkanélküliség csökken, az ingatlanpiac keresleti oldalát pedig a külföldi vásárlók is erősítik." - mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

Földi Tibor

Cordia Magyarország Zrt., vezérigazgató

Földi Tibor a Futureal Csoport lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalata, a Cordia Zrt. vezérigazgatója. 2000-ben a lakóingatlanokkal foglalkozó részleg igazgatójaként került a Futureal... Tovább

A most épülő több mint 4000 lakás mellett - amelynek 80%-a Magyarországon, 14%-a Lengyelországban, 6%-a pedig Romániában valósulhat meg - a Cordia jelenleg további, több mint 5000 lakás fejlesztését készíti elő. Utóbbiak mintegy fele Magyarországot, közel 30%-a Lengyelországot, 20%-a Romániát, 2%-a pedig Spanyolországot érinti.

A Futureal-csoport a lakóingatlanok mellett irodaház- és kiskereskedelmi fejlesztésekkel is jelen van a régióban. Alapítása óta a vállalatcsoport több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg, 3 milliárd euró értékben. A legújabb fejlesztések között a Futureal jegyzi Budapesten a kelenföldi városközpont-megújítási projekt részeként épülő Etele Plazát és a Budapest One irodaházat is. Lengyelországban a cégcsoport sikerrel fejlesztette fel majd értékesítette a Gorzów belvárosában található Nova Park bevásárlóközpontot. A román piacon ugyancsak a közelmúltban zárt le eredményesen egy kiskereskedelmi projektet, amelynek keretében a Futureal értékesítette a romániai ParkLake bevásárlóközpontban meglévő érdekeltségét. A cégcsoport folyamatosan keresi a régiós lehetőségeket a kiskereskedelmi és az irodaberuházások területén is.


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Befektetési alapok / 2019-10-13 06:42
Megkezdődött a feszítőkábel behúzása, szeptember folyamán 2 kábelpár került a helyére. A 3. ...
Befektetési alapok / 2019-10-13 06:15
Inkább lakáshitelt vennél fel? Használd a Pénczentrum kalkulátorát! A héten Gulyás Gergely ...
Befektetési alapok / 2019-10-12 16:00
Az ősz a lakásvásárlás egyik csúcsszezonja. Kimondottan izgalmas projekteket találhatunk szerte ...
Befektetési alapok / 2019-10-12 10:10
Az őszi lakásexpo a HUNGEXPÓN ismét tető alá hozza a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a ...
Befektetési alapok / 2019-10-11 16:08
Az augusztus végi adatok szerint a program júliusi indulása óta már mintegy 1500 a befogadott ...