Befektetési alapok

2018-11-09 08:26 - 8,5 milliárd dollár hagyta ott a részvénybefektetéseket egy hét alatt Amerikában (portfolio.hu)
A friss adatok szerint a szerdával záruló egy hétben összesen 8,5 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők az amerikai részvényalapokból, a negatív hangulaton még az amerikai félidős választások eredményei sem segítettek - írja a Reuters.

A szerda hajnali eredmények szerint a demokraták megszerezték a többséget a képviselőházban, a szenátusban viszont a republikánusok maradtak fölényben, a hírre pozitívan reagáltak a piacok. De még ez is kevés volt ahhoz, hogy a befektetők ne vonjanak ki milliárdokat az amerikai részvényalapokból, a szerdával záruló egy hétben összesen 8,5 milliárd dollár távozott ezekből a befektetésekből, ami az utóbbi három hét legnagyobb tőkekivonása a részvényalapokból.

A befektetők inkább a rövidebb lejáratú államkötvényekben kerestek menedéket, amelyek nincsenek úgy kitéve a gazdasági növekedés hatásainak, mint a részvények, illetve a kamatlábak változásának, mint a hosszabb lejáratú állampapírok - írja a hírügynökség.

Mindezek hatására az állampapírokba fektető alapok 3,7 milliárd dollárt gyűjtöttek egy hét alatt, ami a legmagasabb mért érték 2016 januárja óta, a rövidebb futamidejű államkötvények iránti kereslet pedig 2,5 éves csúcson van 2,4 milliárd dollárral.

Mindezeken túl a feltörekvő piacokba fektető amerikai alapoknak is sikerült 1,2 milliárd dollárt gyűjteniük, ami április óta a legmagasabb érték.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Befektetési alapok / 2018-11-19 14:44
Andrzej Duda lengyel államfő hétfőn aláírta a munkáltatói és állami hozzájárulással megvalósítandó ...
Befektetési alapok / 2018-11-19 13:02
Minden műtárgy elárul valamit arról a korszakról, amelyben készült. Magában hordozza a történelem ...
Befektetési alapok / 2018-11-16 13:04
Január óta október a második olyan hónap, amikor nem az ingatlanalapokból fogyott a legtöbb. Múlt ...
Befektetési alapok / 2018-11-14 14:56
Meghaladta a 25 ezermilliárd eurót az európai befektetési alapokban kezelt vagyon tavaly az Efama ...
Befektetési alapok / 2018-11-12 09:09
Mark Mobius szerint a feltörekvő piaci részvények most nagyon olcsónak tűnnek, ami vételi ...