Befektetési alapok

2018-11-09 08:26 - 8,5 milliárd dollár hagyta ott a részvénybefektetéseket egy hét alatt Amerikában (portfolio.hu)
A friss adatok szerint a szerdával záruló egy hétben összesen 8,5 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők az amerikai részvényalapokból, a negatív hangulaton még az amerikai félidős választások eredményei sem segítettek - írja a Reuters.

A szerda hajnali eredmények szerint a demokraták megszerezték a többséget a képviselőházban, a szenátusban viszont a republikánusok maradtak fölényben, a hírre pozitívan reagáltak a piacok. De még ez is kevés volt ahhoz, hogy a befektetők ne vonjanak ki milliárdokat az amerikai részvényalapokból, a szerdával záruló egy hétben összesen 8,5 milliárd dollár távozott ezekből a befektetésekből, ami az utóbbi három hét legnagyobb tőkekivonása a részvényalapokból.

A befektetők inkább a rövidebb lejáratú államkötvényekben kerestek menedéket, amelyek nincsenek úgy kitéve a gazdasági növekedés hatásainak, mint a részvények, illetve a kamatlábak változásának, mint a hosszabb lejáratú állampapírok - írja a hírügynökség.

Mindezek hatására az állampapírokba fektető alapok 3,7 milliárd dollárt gyűjtöttek egy hét alatt, ami a legmagasabb mért érték 2016 januárja óta, a rövidebb futamidejű államkötvények iránti kereslet pedig 2,5 éves csúcson van 2,4 milliárd dollárral.

Mindezeken túl a feltörekvő piacokba fektető amerikai alapoknak is sikerült 1,2 milliárd dollárt gyűjteniük, ami április óta a legmagasabb érték.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Befektetési alapok / 2019-03-22 08:54
Mindössze 10 óra kellett ahhoz, hogy egy kínai sztárbefektető több mint 70 milliárd jüant, tehát ...
Befektetési alapok / 2019-03-21 09:59
Idén még nem, de jövőre már lehet számítani egy technikai recesszióra a világban - hangzott el a ...
Befektetési alapok / 2019-03-18 17:20
Vegyesen kezdték a kereskedést az amerikai tőzsdék, az indexeket elsősorban a Boeing és a Facebook ...
Befektetési alapok / 2019-03-18 17:02
"Elképesztő" hatással lehet a feltörekvő piacokra az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése - ...
Befektetési alapok / 2019-03-18 16:13
Újabb tízmilliárdok áramlottak ki februárban a pénzpiaci alapokból egy életbe lépő EU-s szigorítás ...