Állampapír- és pénzpiac

2019-12-05 07:50 - Megcélozhatja a 330-at a forint - Maradt még szufla benne? (portfolio.hu)

Az utóbbi napok erősödése után látótávolságba került a 330-as szint a forint számára. A kérdés, hogy lesz-e elég erő ennek eléréséhez, esetleg áttöréséhez. A részvénypiacokon tapasztalható jó hangulat akár segíthet is a magyar devizának, bár az elmúlt hetekben tapasztaltak alapján a kockázatvállalás erősödése sem biztos, hogy erősíti a forintot.

Csütörtök reggel 331 közelében kezdi a napot a forint az euróval szemben, ami azt jelenti, hogy még egy kis erősödést tudott produkálni a magyar deviza az utóbbi napokban látott érezhető javulás után. A következő lépés a 330-as szint elérése vagy akár leküzdése lehet a forint számára, kérdés, lesz-e ehhez elég erő a magyar devizában. A részvénypiacok tegnapi felpattanása azt sugallhatja, hogy ismét erősödött a kockázatvállalási kedv a piacokon, ez azonban nem biztos, hogy kisegíti a forintot, hiszen az utóbbi hetekben azt láthattuk, hogy inkább az MNB kamatpolitikájával kapcsolatos várakozások mozgatták a hangulatot. A dollárral szemben most 298,7-nél járunk, az angol font pedig 392 forintba kerül.

Egyelőre a régiós versenytársaknál sem látszik nagy elmozdulás, a lengyel zloty és a cseh korona a forinthoz hasonló minimális erősödést mutat. A feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnálással nyitotta a napot.

Az euró-dollár árfolyamban nem látszik továbbra sem komoly elmozdulás, az 1,10 feletti tartományban megtorpant a dollár erősödése jó ideje, az euró pedig nem tud visszakapaszkodni. Jövő szerdán a Fed kamatdöntése adhat esetleg újabb muníciót a piacnak, a következő napokat még a kivárás határozhatja meg. A japán jen és az angol font is alig mozdult ma reggelre a dollárral szemben, a jelek szerint csendes időszak jöhet a devizapiacokon.


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Állampapír- és pénzpiac / 2021-01-07 16:40
Szerda után csütörtök délelőtt is hirtelen forinterősödés bontakozott ki a bankközi piacon, a ...
Állampapír- és pénzpiac / 2021-01-06 15:23
Csaknem 3 éves csúcsra ugrott szerda délelőtt az euró a dollárral szemben 1,23 felett arra a piaci ...
Állampapír- és pénzpiac / 2021-01-05 16:08
Nagy lendülettel kezdte az újévet a forint, aztán ahogy elromlott külföldön a piaci hangulat az új ...
Állampapír- és pénzpiac / 2021-01-04 08:17
Erősödött a forint hétfő reggel az euróval szemben, így távolodik az év végén látott 365-ös szin ...
Állampapír- és pénzpiac / 2020-12-31 12:00
2020-ban már tavasszal új történelmi mélypontot állított fel a forint az euróval szemben, majd ez ...