Állampapír- és pénzpiac

2018-10-12 08:28 - Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban? (portfolio.hu)
Kismértékű erősödéssel kezdte a pénteki napot a forint az euróval szemben, de alig mozdul a 325-ös szinttől a magyar deviza. A piacon érdemi mozgást csak a török líra árfolyamában látunk, a várakozások szerint akár további erősödés is jöhet ma, van ugyanis esély arra, hogy normalizálódik a török-amerikai viszony.

Péntek reggel 324,87-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos erősödést jelentett tegnap estéhez képest. Az utóbbi napokban alig láttunk érdemi mozgást, jellemzően a 324-326-os szűk sávban ingadozott a forint jegyzése. Egyelőre nem látszik olyan esemény rövid távon, ami innen ki tudná mozdítani az árfolyamot, a befektetők továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háborús veszélyre és az olasz helyzetre figyelnek elsősorban, mint potenciális gócpontokra. A dollárral szemben 280,27-nél jártunk reggel, míg az angol font 370,87 forintba került.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödést mutat a magyar devizához hasonlóan. A feltörekvő piacokon a török lírában látunk érdemi mozgást, 0,7 százalékkal erősödött a dollárral szemben, így már 5,88 körül jár a jegyzés, vagyis most próbál eltávolodni a kritikusnak számító 6-os szinttől. Ráadásul ma könnyen elképzelhető további erősödés a török deviza esetében, a hírek szerint rendeződhet lassan az amerikai-török viszony, az is elképzelhető, hogy ma Ankara szabadon bocsátja a régóta fogva tartott amerikai lelkipásztort, akkor pedig a líra is újabb lökést kaphat.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?


A dollár az utóbbi időszak erősödése után fordult a közelmúltban, visszakúszott 1,15 fölé hamar az euróval szembeni jegyzés. Péntek reggel 1,1592-nél jár a jegyzés, ami stagnálást jelent csütörtök estéhez képest. A japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg az angol font alig mozdult.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?


Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, a török líra mellett ma elsősorban az amerikai és olasz hírekre lehet érdemes figyelni, érdekes lehet Donald Trump amerikai elnök véleménye is, mivel az utóbbi napokban élesen bírálta a Fedet az elnök.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Állampapír- és pénzpiac / 2019-06-18 08:57
Péntek estek óta alig látunk mozgást a forint euróval illetve dollárral szembeni árfolyamában, igaz ...
Állampapír- és pénzpiac / 2019-06-17 09:16
A május végétől június 10-ig tartó, ritkán látott mértékű forinterősödést esés követte az elmúlt ...
Állampapír- és pénzpiac / 2019-06-14 17:47
A 17 éve leglassabb kínai ipari termelési adat, illetve az amerikai-iráni feszültségek általános ...
Állampapír- és pénzpiac / 2019-06-13 08:43
A szerdai gyengülés után eltávolodott a 320-tól a forint az euróval szemben, így 322 felett kezdi a ...
Állampapír- és pénzpiac / 2019-06-12 17:57
Ahogyan azt már hétfőn megjósoltuk, gyengülésnek indult a forint az euróval szemben. A szerdai ...