Állampapír- és pénzpiac

2018-10-12 08:28 - Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban? (portfolio.hu)
Kismértékű erősödéssel kezdte a pénteki napot a forint az euróval szemben, de alig mozdul a 325-ös szinttől a magyar deviza. A piacon érdemi mozgást csak a török líra árfolyamában látunk, a várakozások szerint akár további erősödés is jöhet ma, van ugyanis esély arra, hogy normalizálódik a török-amerikai viszony.

Péntek reggel 324,87-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos erősödést jelentett tegnap estéhez képest. Az utóbbi napokban alig láttunk érdemi mozgást, jellemzően a 324-326-os szűk sávban ingadozott a forint jegyzése. Egyelőre nem látszik olyan esemény rövid távon, ami innen ki tudná mozdítani az árfolyamot, a befektetők továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háborús veszélyre és az olasz helyzetre figyelnek elsősorban, mint potenciális gócpontokra. A dollárral szemben 280,27-nél jártunk reggel, míg az angol font 370,87 forintba került.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödést mutat a magyar devizához hasonlóan. A feltörekvő piacokon a török lírában látunk érdemi mozgást, 0,7 százalékkal erősödött a dollárral szemben, így már 5,88 körül jár a jegyzés, vagyis most próbál eltávolodni a kritikusnak számító 6-os szinttől. Ráadásul ma könnyen elképzelhető további erősödés a török deviza esetében, a hírek szerint rendeződhet lassan az amerikai-török viszony, az is elképzelhető, hogy ma Ankara szabadon bocsátja a régóta fogva tartott amerikai lelkipásztort, akkor pedig a líra is újabb lökést kaphat.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?


A dollár az utóbbi időszak erősödése után fordult a közelmúltban, visszakúszott 1,15 fölé hamar az euróval szembeni jegyzés. Péntek reggel 1,1592-nél jár a jegyzés, ami stagnálást jelent csütörtök estéhez képest. A japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg az angol font alig mozdult.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?


Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, a török líra mellett ma elsősorban az amerikai és olasz hírekre lehet érdemes figyelni, érdekes lehet Donald Trump amerikai elnök véleménye is, mivel az utóbbi napokban élesen bírálta a Fedet az elnök.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Állampapír- és pénzpiac / 2018-12-07 08:35
Rendkívül mozgalmas napon vannak túl a nemzetközi piacok, az amerikai részvényeket óriási mínuszból ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-12-06 08:15
Gyengüléssel kezd csütörtök reggel a forint az euróval szemben, így továbbra is 324 közelében van a ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-12-05 08:49
Minimális elmozdulással kezdett szerda reggel a forint azt követően, hogy tegnap újra a gyengülés ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-12-04 08:24
Kedd reggelre megint gyengülésnek indult a dollár az euróval szemben, a forint pedig tartja tegnap ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-12-03 17:20
Bár a délelőtti órákban még kitörő lelkesedés látszott az európai részvénypiacokon és a feltörekvő ...