Vállalati megoldások
CIB Start Alapokkal


Biztonságos kikötő felszabaduló pénzeszközeinek

A CIB Start Alapok rövid és középtávú befektetési lehetőséget kínálnak forintban, euróban és dollárban vállalatok számára is. Az alapok célja, hogy alacsony kockázat mellett kiegyensúlyozott teljesítményt érjenek el.


Az alapcsalád elemei:

 • CIB Start Tőkevédett Alap
 • CIB Start 2 Rövid Kötvény Alap
 • CIB Euró Start Rövid Kötvény Alap
 • CIB Dollár Start Rövid Kötvény Alap

 

A CIB Start Alapokat vállalati szabad pénzeszközök befektetésére ajánljuk, ha:

 • Rövid vagy középtávra helyezné el a vállalat vagy vállalkozás felszabaduló pénzeszközeit
 • Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó befektetési lehetőséget keres
 • Fontos, hogy rugalmasan kezelhesse befektetéseit

 

Mit kínálnak az alapok?

 • Alacsony kockázatú befektetési lehetőséget forintban, euróban vagy dollárban.
 • Kiegyensúlyozott teljesítményt: az alapok bankbetétekbe, állampapírokba, vállalati kötvényekbe, jelzáloglevelekbe és egyéb pénzpiaci eszközökbe fektetnek.
 • Rugalmasságot:
  • Az alapokra bármely forgalmazási napon 16 óráig megadott megbízás azonnal teljesül.
  • Az alapok befektetési jegyeit megvásárolhatja vagy eladhatja:
   • A CIB Bank országos fiókhálózatában
   • A CIB Bank Mobilalkalmazásban
   • A CIB Bank Online internetbankban
   • Az eBroker rendszerben
   • A CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton
  • Meglévő befektetési jegyekhez bármikor vásárolhat még, és bármikor eladhatja azok egy részét vagy egészét.
  • A CIB Start Tőkevédett Alap 30 napos tartás esetén tőkevédelmet biztosít, azaz az alap befektetési politikája biztosítja, hogy ha 30 naptári napig megtartja befektetési jegyeit, akkor biztosan nem csökkenhet befektetésének értéke.
  • A CIB Start Befektetési Alap Program keretében rövid időtávra felszabadulópénzeszközeit automatikusan is a Start Alapok valamelyikébe fektetheti. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges megbízásokat vállalati kapcsolattartójánál vagy számlavezetőjénél tudja megadni, akik további kérdései esetén is örömmel állnak rendelkezésére.

Alapadatok

 

CIB Start Tőkevédett Alap

CIB Start 2 Rövid Kötvény Alap

CIB Euró Start Rövid Kötvény Alap

CIB Dollár Start Rövid Kötvény Alap

Névérték

1 HUF

1 HUF

0,01 EUR

0,01 USD

Elszámolás

T nap*

Ajánlott befektetési időtáv

legalább 6 hónap

Vételi jutalék

0

Visszaváltási jutalék (megbízásonként)

100 HUF

100 HUF**

0,5 EUR

0,5 USD ***

 

* T nap = tárgynap, azaz a tranzakció napja, a befektetési jegy forgalmazási napon 16 óráig befogadott  befektetési jegy vételi vagy visszaváltási megbízás esetén. Forgalmazási szünnapokon (például hétvégén, munkaszüneti napokon) rögzített megbízás esetén a T nap a megbízást követő első forgalmazási nap lesz.

** A 100 forintos visszaváltási díj mellett további 0,5% (árfolyamértékre számolt) visszaváltási díj kerül felszámításra a befektetési jegyek vásárlását (tárgynapot) követő öt naptári napon belül teljesülő visszaváltási megbízás esetében.

*** A 0,5 dolláros visszaváltási díj mellett további 0,5% (árfolyamértékre számolt) visszaváltási díj kerül felszámításra a befektetési jegyek vásárlását (tárgynapot) követő öt naptári napon belül teljesülő visszaváltási megbízás esetében


A befektetés lehetséges kockázatai

 • A befektetési jegyek árfolyamát a piaci folyamatok kedvező, illetve kedvezőtlen irányba is befolyásolhatják.
 • A szokásostól eltérő piaci folyamatok függvényében a befektetési jegyek árfolyamingadozása akár jelentősebb is lehet.
 • A befektetési jegyek visszaváltása árfolyamveszteséggel is járhat.

Kapcsolódó anyagok


Kérjük, hogy az alapok befektetési politikájáról, valamint a befektetés kockázati tényezőivel kapcsolatos tudnivalókról tájékozódjon az alap kezelési szabályzatából!     

Kérjük, hogy részletesen és alaposan olvassa el a CIB Bank Zrt. által közzétett Általános Tájékoztatót a befektetési lehetőségekről és kockázatokról. Befektetési döntése meghozatala előtt minden esetben gondosan tájékozódjon, részleteiben mérlegelje tervezett befektetése tárgyát, kockázatát, befektetése tárgyának megszerzéséhez, tartásához, értékesítéséhez kapcsolódó díjakat.

Az alapok tájékoztatóit, kezelési szabályzatait, az alapokra vonatkozó kiemelt befektetői információkat, az alapok portfóliójelentéseit, éves, féléves jelentéseit forgalmazási helyeinken és a www.cib.hu, illetve www.cibalap.hu internetes oldalainkon tesszük elérhetővé.

 

A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését ne csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg.


Segíthetünk? Keressen bennünket!
(+36 1) 4 242 242Foglaljon időpontot!Kérjen visszahívást!


A tájékoztatás nem teljes körű. Az alapok tájékoztatói és kezelési szabályzatai tartalmazzák mindazon információkat, amelyeket a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: PSZÁF III/100.036-4/2002.) a pénzügyi eszközökről, az ügyletről és a díjakról szóló tájékoztatás során köteles megadni. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, befektetési vagy adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A befektetési alapokban elhelyezett vagyon kezelését törvényi rendelkezések szabályozzák (2001. évi CXX. törvény a tőkepiacról, 2007. évi CXXXVIII. törvény a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól, a 2014. évi XVI. törvény a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról). A CIB Bank Zrt. által nyújtott befektetési szolgáltatások feltételei tekintetében a bank mindenkori Befektetési Szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzata az irányadó, amely megtalálható a www.cib.hu honlapon, illetve bármely bankfiókban. A befektetési szolgáltatások díjairól a CIB Bank Zrt. Díjjegyzékében talál részletes felvilágosítást. A befektetési döntést minden esetben a befektető hozza meg. Sem a CIB Bank Zrt.-t, sem a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt.-t nem terheli semminemű felelősség a befektető által hozott befektetési döntésekért, azok eredményéért, a befektetések kiválasztásából, illetőleg a piaci fejleményekből esetlegesen bekövetkező károkért.