Lakossági megtakarítások

Tőkevédett alapok

Speciális alapok, melyek a befektetett tőke névértékének* visszafizetését biztosítják a futamidő végén. Egyes alapok ezen felül hozamgaranciát is biztosítanak. A tőkevédett alapok előnye, hogy nem közvetlenül vásárolják meg a hozamot termelő befektetési eszközöket (pl. részvények, kötvények stb.), hanem egy opciós ügylet révén jogot vásárolnak arra, hogy a befektetők a kockázatos befektetési eszközök pozitív hozamából részesedjenek, míg negatív teljesítmény esetén veszteség nem éri őket.

A tőkevédett alapok méretüknél fogva már a kisbefektetők számára is elérhetővé teszik az opciók nyújtotta előnyöket. Futamidejük változó általában 2-5 év. Nyílt végű alapok esetében, szükség esetén tranzakciós díj ellenében lehetőség van a futamidő alatti visszaváltásra is (valamint vásárlásra is), azonban a konstrukció adta előnyöket az alap a futamidő végén biztosítja.

Jegyzési időszakban a befektetési jegyek megvásárlása illetve a befektetési jegyek lejáratkori visszaváltása nem jár költséggel.


Tőkevédett alapjaink:    


* A tőkevédett alapok befektetési politikája által biztosított tőkevédettség a befektetési jegyek névértékének lejáratkori visszafizetésére vonatkozik!