Árfolyamvédett alapok

Speciális alapok, melyek a befektetési jegy névértékének* előre meghatározott részét fizetik vissza a futamidő végén. Az árfolyamvédett alapok előnye, hogy nem közvetlenül vásárolják meg a hozamot termelő befektetési eszközöket (pl. részvények, kötvények stb.), hanem egy opciós ügylet révén jogot vásárolnak arra, hogy a befektetők a kockázatos befektetési eszközök pozitív hozamából részesedjenek, míg negatív teljesítmény esetén csak az előre meghatározott mértékű veszteség érheti őket. Az árfolyamvédett alapok hátránya, hogy a befektetési eszközök pozitív teljesítményét nem teljes egészében képezik le, így az elérhető hozam általában kisebb a közvetlen befektetés által realizálható hozamhoz képest.

Az árfolyamvédett alapok méretüknél fogva már a kisbefektetők számára is elérhetővé teszik az opciók nyújtotta lehetőségeket. Futamidejük változó általában 2-5 év. Nyílt végű alapok esetében, szükség esetén tranzakciós díj ellenében lehetőség van a futamidő alatti visszaváltásra is (valamint vásárlásra is), azonban a konstrukció által biztosított árfolyamvédelem csak a futamidő végén érvényesül. Az alap futamidő alatti forgalmazása a mindenkori piaci árfolyamon történik és akár árfolyam veszteséggel is járhat.

Jegyzési időszakban a befektetési jegyek megvásárlása, illetve a befektetési jegyek lejáratkori visszaváltása nem jár költséggel.


Árfolyamvédett alapjaink:

CIB WebWilág 2 Alap

CIB Világmárkák Alapjai

CIB Stabil Európa 2 Alap

CIB Ázsiai Részvény Alapok

CIB Gyógyszergyártók Alapjai

CIB Dollár Olajvállalatok Alapja

CIB Tiszta Amerika 2 Alapok

CIB Babatermékgyártók Alapjai

CIB Édességek Alapja

CIB Olajvállalatok Alapja

CIB Bankszektor Alap

CIB Alternatív Energia Alap

CIB Dollár Bankszektor Alap

CIB Euró Futball Alap


* Az árfolyamvédett alapok befektetési politikája által biztosított árfolyamvédettség a befektetési jegyek névértéke előre meghatározott százalékának a visszafizetésére vonatkozik!