CIB Start Alapok

Biztonságos kikötő megtakarításainak


Pörgős mindennapjainkban egyre nő a stabilitás iránti igény. Ez hatványozottan igaz pénzügyeinkre is. Ezért érdemes lehet olyan befektetési formát választani, mely kiegyensúlyozott teljesítményt kínál.

A CIB Start Alapok rövid és középtávú befektetési lehetőséget kínálnak forintban, euróban és dollárban. Az alapok célja, hogy alacsony kockázat mellett kiegyensúlyozott teljesítményt érjenek el.

Az alapcsalád elemei:

 • CIB Start Tőkevédett Alap

 • CIB Start 2 Rövid Kötvény Alap

 • CIB Euró Start Rövid Kötvény Alap

 • CIB Dollár Start Rövid Kötvény Alap

Mit kínálnak az alapok?

 • Alacsony kockázatú befektetési lehetőséget forintban, euróban vagy dollárban.
 • Kiegyensúlyozott teljesítményt: az alapok bankbetétekbe, állampapírokba, vállalati kötvényekbe, jelzáloglevelekbe és egyéb pénzpiaci eszközökbe fektetnek.
 • Rugalmasságot:
  • Az alapokra bármely forgalmazási napon 16 óráig megadott megbízás azonnal teljesül.
  • Az alapok befektetési jegyeit megvásárolhatja vagy eladhatja:
   • A CIB Bank országos fiókhálózatában
   • A CIB Bank Mobilalkalmazásban
   • A CIB Bank Online internetbankban
   • Az eBroker rendszerben
   • A CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton
  • Akár kis összeget is befektethet. Meglévő befektetési jegyeihez bármikor vásárolhat még, és bármikor eladhatja azok egy részét vagy egészét.
  • A CIB Start Tőkevédett Alap 30 napos tartás esetén tőkevédelmet biztosít, azaz az alap befektetési politikája biztosítja, hogy ha 30 naptári napig megtartja befektetési jegyeit, akkor a befektetett tőkéjét nem veszítheti el.


A CIB Start Alapokat Önnek ajánljuk,ha:

 • Rövid vagy középtávra helyezné el befektetését.
 • Fontos Önnek, hogy bármikor hozzáférjen a befektetett összeghez.
 • Nem szeretne nagyobb kockázatot vállalni.
 • Rendszeresen növelné befektetését.

Alapadatok

 

CIB Start Tőkevédett Alap

CIB Start 2 Rövid Kötvény Alap

CIB Euró Start Rövid Kötvény Alap

CIB Dollár Start Rövid Kötvény Alap

Névérték

1 HUF

1 HUF

0,01 EUR

0,01 USD

Elszámolás

T nap

Ajánlott befektetési időtáv

legalább 6 hónap

Vételi jutalék (tranzakciónként)

0

Visszaváltási jutalék (megbízásonként)

100 HUF

100 HUF*

0,5 EUR

0,5 USD **


* A 100 forintos visszaváltási díj mellett további 0,5% (árfolyamértékre számolt) visszaváltási díj kerül felszámításra a befektetési jegyek vásárlását (tárgynapot) követő öt naptári napon belül teljesülő visszaváltási megbízás esetében.

** A 0,5 dolláros visszaváltási díj mellett további 0,5% (árfolyamértékre számolt) visszaváltási díj kerül felszámításra a befektetési jegyek vásárlását (tárgynapot) követő öt naptári napon belül teljesülő visszaváltási megbízás esetében.


A befektetés lehetséges kockázatai

 • A befektetési jegyek árfolyamát a piaci folyamatok kedvező, illetve kedvezőtlen irányba is befolyásolhatják.
 • A szokásostól eltérő piaci folyamatok függvényében a befektetési jegyek árfolyamingadozása akár jelentősebb is lehet.
 • A befektetési jegyek visszaváltása árfolyamveszteséggel is járhat.

 

Kapcsolódó anyagokKérjük, hogy az alapok befektetési politikájáról, valamint a befektetés kockázati tényezőivel kapcsolatos tudnivalókról tájékozódjon az alap kezelési szabályzatából!     

 

Kérjük, hogy részletesen és alaposan olvassa el a CIB Bank Zrt. által közzétett Általános Tájékoztatót a befektetési lehetőségekről és kockázatokról. Befektetési döntése meghozatala előtt minden esetben gondosan tájékozódjon, részleteiben mérlegelje tervezett befektetése tárgyát, kockázatát, a befektetése tárgyának megszerzéséhez, tartásához, értékesítéséhez kapcsolódó díjakat.

Az alapok tájékoztatóit, kezelési szabályzatait, az alapokra vonatkozó kiemelt befektetői információkat, az alapok portfóliójelentéseit, éves, féléves jelentéseit forgalmazási helyeinken és a www.cib.hu, illetve www.cibalap.hu internetes oldalainkon tesszük elérhetővé.

 

A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését ne csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg.


Segíthetünk? Keressen bennünket!
(+36 1) 4 242 242Foglaljon időpontot!Kérjen visszahívást!A tájékoztatás nem teljes körű. Az alapok tájékoztatóit, kezelési szabályzatait, az alapokra vonatkozó kiemelt befektetői információkat, az alapok portfóliójelentéseit, éves, féléves jelentéseit forgalmazási helyeinken és a www.cib.hu, illetve www.cibalap.hu internetes oldalainkon tesszük elérhetővé. Az alapok tájékoztatói és kezelési szabályzatai tartalmazzák mindazon információkat, amelyeket a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: PSZÁF III/100.036-4/2002.) a pénzügyi eszközökről, az ügyletről és a díjakról szóló tájékoztatás során köteles megadni. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, befektetési vagy adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A befektetési alapokban elhelyezett vagyon kezelését törvényi rendelkezések szabályozzák (2001. évi CXX. törvény a tőkepiacról, 2007. évi CXXXVIII. törvény a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól, a 2014. évi XVI. törvény a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról). A CIB Bank Zrt. által nyújtott befektetési szolgáltatások feltételei tekintetében a bank mindenkori Befektetési Szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzata az irányadó, amely megtalálható a www.cib.hu honlapon, illetve bármely bankfiókban. A befektetési szolgáltatások díjairól a CIB Bank Zrt. Díjjegyzékében talál részletes felvilágosítást. A befektetési döntést minden esetben a befektető hozza meg. Sem a CIB Bank Zrt.-t, sem a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt.-t nem terheli semminemű felelősség a befektető által hozott befektetési döntésekért, azok eredményéért, a befektetések kiválasztásából, illetőleg a piaci fejleményekből esetlegesen bekövetkező károkért.