Bemutatkozás

A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. a CIB Csoport tagjaként 1997-ben alakult a CIB Értékpapír Rt. 100%-os tulajdonaként. Alapításával a CIB Csoport célja az volt, hogy a hazai és nemzetközi értékpapírpiacon befektető, rugalmas és alacsony költségű befektetési alapokkal bővítse értékpapír-befektetéseinek és szolgáltatásainak körét. A társaság 1997. júniusban hozta létre első alapját, majd ezt követően termékválasztékát folyamatosan tovább szélesítve alakította ki a CIB Alapcsaládot.

2013 márciusától a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. 100%-os tulajdonosa a VÚB Asset Management, správ. spol., a.s.,amely az EURIZON CAPITAL SGR cégcsoport tagja. Az EURIZON CAPITAL SGR az Intesa Sanpaolo csoport - amelynek része a CIB Bank Zrt. is - vagyonkezelésre specializálódott tagjaként mind a magán-, mind pedig az intézményi ügyfelek részére a vagyonkezelési termékek és szolgáltatások széles skáláját biztosítja. Az EURIZON CAPITAL SGR tevékenysége nemcsak a befektetési alapok nemzetközi forgalmazásra terjed ki, hanem az Intesa Sanpaolo csoport befektetési alapkezelési és vagyonkezelési tevékenységének egy részét is végzi.

A CIB Befektetési Alapkezelő által kezelt CIB Alapcsalád a pénzeszközök rövid és hosszú távú elhelyezésére egyaránt lehetőséget kínál, a teljes piacot lefedő termékpalettával áll befektetői rendelkezésére. A kockázatvállalási hajlandóság függvényében a CIB Befektetési alapokon keresztül rugalmasan és költséghatékonyan alakítható a megtakarítások szerkezete.

A CIB Befektetési Alapkezelő által befektetési alapokban, valamint az intézményi vagyonkezelés keretében kezelt vagyon 2016. december végén meghaladta a 425 milliárd forintot.

Vonatkozó anyagainkat PDF formátumban helyeztünk el honlapunkon. Ha Ön nem rendelkezik az ezek olvasásához szükséges Adobe Acrobat Readerrel, akkor itt ingyen letöltheti.

A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. székhelye:

1027 Budapest, Medve u. 4-14.
Telefon: 423-2400 Fax: 489-6675
e-mail: